MEKSIČKA SALATA - posno
Ne mora čovek da posti da bi jeo nešto danas posno, bar
ručak, a ova salata je upravo takva - posna.
U činiju sasuti jednu oceđenu konzervu crvenog
pasulja od 400 g.
U to dodati 2-3 šake obarenog, oceđenog i prohlađenog
kukuruza šećerca (skuvati zamrznuti šećerac u vreloj vodi).
Ubaciti i svežu vezicu sitno isečenog tršavog peršuna
iz “Hirošime”.
Iseći 2 crvene pečena paprike, ukišeljene kao
paprika salata sa dosta belog luka.
Posuti sve maslinovim uljem (maslinovo ulje od
komine, jer je jeftinije).
Ubaciti sitnu morsku so i šareni mleveni biber u salatu.
I doliti iz paprika slate malo dresinga (tečnosti u
kojoj se inače kisele paprike, mešavina: ulja, jabukovog sirćeta, morske soli,
belog luka i lišća celera korenjaša).
Izmešati meksičku salatu i servirati je na liskama
sveže ubrane salate iz “Hirošime”.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар