уторак, 12. децембар 2023.

MEKSIČKA SALATA - posno

 



Ne mora čovek da posti da bi jeo nešto danas posno, bar ručak,  a ova salata je upravo takva - posna.

U činiju sasuti jednu oceđenu konzervu crvenog pasulja od 400 g.

U to dodati 2-3 šake obarenog, oceđenog i prohlađenog kukuruza šećerca (skuvati zamrznuti šećerac u vreloj vodi).

Ubaciti i svežu vezicu sitno isečenog tršavog peršuna iz “Hirošime”.

Iseći 2 crvene pečena paprike, ukišeljene kao paprika salata sa dosta belog luka.

Posuti sve maslinovim uljem (maslinovo ulje od komine, jer je jeftinije).

Ubaciti sitnu morsku so i šareni mleveni biber u salatu.

I doliti iz paprika slate malo dresinga (tečnosti u kojoj se inače kisele paprike, mešavina: ulja, jabukovog sirćeta, morske soli, belog luka i lišća celera korenjaša).




Izmešati meksičku salatu i servirati je na liskama sveže ubrane salate iz “Hirošime”.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар