POSNA SARMA – nikolajevska

 




Na ulju uz dolevanje vode, prepržiti posnu kašu, od mnogo raznog povrća i najlepših začina:

sečeni praziluk

sečeni crni luk

sitno sečena šargarepa

sitno sečeno belo korenje

beli luk

morska krupna so

mleveni šareni biber

peršun

bosiljak balzamiko

skuvani beli pirinač

krupno samlevena golica (pre toga prepeći bundevino seme na suvo u tiganju)

Sarme saviti od kiselog kupusa.

Posložiti u zemljanu šerpu sa poklopcem, naliti vodom i skuvati na vatrenom šporetu.




Posne sarme poslužiti i servirati za ručak bez tečnosti, uz salatu.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi