уторак, 16. јануар 2024.

NOVOGODIŠNJE ĆUREĆE ROLOVANO MESO

 




Dva veća komada odleđene ćuretine (belo meso, tj. ćureća prsa) iseći tanko na veće komade, a onda ih izlupati čekićem za meso.




Uzeti list kolačarskog papira, te preko njega oformiti podlogu od belog ćurećeg mesa koji kad se posle urola ima oblik rolata.




Podlogu od ćurećeg mesa začiniti posipanjem grill začina i sitne morske soli.




Zatim celu mesnatu podlogu premazati sa nekoliko kašičica senfa.

Poređati 4-5 ispečenih crvenih paprika (ili neko drugo povrće po želji).

Preko paprika na dnu samog ruba poređati tanke liske svinjske pečenice.




Preko pečenice dodati sveže seckan i beli luk i peršun, a ja sam dodala dresing (beli luk i peršun) koji sam pozajmila od ukišeljene salate od crvenih pečenih paprika, da mi bude brže i lakše.

Urolati meso, i preneti ga pažljivo u vatrostalnu posudu za pečnje, koja se pre toga samo malo poulji.




Zatim čitav rolat obložiti tanko isečenim šnitama slanine pančete.

Naliti u posudu malo hladne vode, posuti sa strane zrnca crnog bibera i po koju lisku pobedničkog lovora.

Pekriti posudu skroz alu folijom, te meso bezbrižno peći pod folijom.




Ubaciti u rernu i peći oko sat vremena na 220 stepeni po C.

Na kraju, isključiti rernu, skinuti foliju, i ostaviti još 10-ak minuta da se malo ureša, mada i ne mora, jer se pod folijom dobro ispeklo.

Isečene mesnate rolate od ćuretine garnirati samo sa  dosta zelene salate i po nekom maslinom, a ja sam dodala i jednu pečenu kiselu crvenu papriku punu belog luka.




Mogao je rolat da se začini i drugačije, ali u svakom slučaju ovo je ispalo presavršeno, a trebalo je izbegavati po mesu mazati krem sir (zato je senf bolji) ili stavljati kačkavalj, jer mlečno  i mesno ne ide u kombinaciji zajedno, bar ne za sada.




Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар