уторак, 16. јануар 2024.

ŠPIKOVANA ĆUREĆA PEČENICA

 



 

Ćureći but težine 1 kg i 700 g usoliti, i sa obe strane nožem napraviti dublje useke.

U svaki usek staviti po šnitu tanko isečene slanine pančete i čena belog luka.

Kad se išpikuju donja strana buta, položiti ga u vatrostalni pekač, koji je pre toga samo malo pouljen.

Zatim i po vrhu napuniti svaki usek ćurećeg buta slaninom i belim lukom.

Po vrhu još meso posuti suvim začinom ruzmarina.

U posudu sasuti crni biber u zrnu i lovorovo lišće, a zatim nasuti hladnu vodu.




Poklopiti alu folijom i ubaciti u rernu.

Peći meso na 220 stpeni po C pod folijom oko sat vremena.

Na kraju, meso otkriti, rernu isključiti, i još malo urešati, ali ne presušiti meso mnogo.




Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар