FEBRUARSKE ŠPAGETE
Na ulju prepržiti:
Sitno isečena čena belog luka (što više luka, to
ukusnije i pikantnije, tako da potrošim čitavu veću glavicu belog luka na ovo
jelo).
U to ubaciti dve šake čeri paradajza (koristim moj zamrznut
čeri, koga samo prelijem vrućom vodom, da lakše poskidam oljuštinu, te onda
čeri oguljen ubacim u jelo, upravo tako čitave čerije).
Posolim i pobiberim.
Kada se prodinsta luk i čeri paradajz, u to sasuti 200
g smrznutog rukom izgnječenog spanaća (jednu kesu).
Zatim naliti neutralnu pavlaku za kuvanje i sve ukuvati
oko 5 minuta.
Obariti posebno špagete u slanoj vodi, a obarene šokirati
(oprati) hladnom vodom, te odmah sasuti u već pripremljen preukusan sos.
Narendati na kraju u jelo kocku kačkavalja, samo izmešati
i servirati toplo.
Uz ovo idealno ide samo zelena salata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар