понедељак, 26. фебруар 2024.

FEBRUARSKE ŠPAGETE



Na ulju prepržiti:

Sitno isečena čena belog luka (što više luka, to ukusnije i pikantnije, tako da potrošim čitavu veću glavicu belog luka na ovo jelo).

U to ubaciti dve šake čeri paradajza (koristim moj zamrznut čeri, koga samo prelijem vrućom vodom, da lakše poskidam oljuštinu, te onda čeri oguljen ubacim u jelo, upravo tako čitave čerije).

Posolim i pobiberim.

Kada se prodinsta luk i čeri paradajz, u to sasuti 200 g smrznutog rukom izgnječenog spanaća (jednu kesu).

Zatim naliti neutralnu pavlaku za kuvanje i sve ukuvati oko 5 minuta.

Obariti posebno špagete u slanoj vodi, a obarene šokirati (oprati) hladnom vodom, te odmah sasuti u već pripremljen preukusan sos.

Narendati na kraju u jelo kocku kačkavalja, samo izmešati i servirati toplo.

Uz ovo idealno ide samo zelena salata.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар