VANILICE sa džemom od drena
Zamesiti mekano, nelepljivo, glatko testo za vanilice
od sledećih sastojaka:
1 celo jaje
1 žumance
4 kašike šećera
200 g svinjske masti
rendana kora od 1 limuna
iseđen sok od ½ limuna
Oko 500 g brašna (meko, tip 400; izmeriti pola kg brašna,
te dodavati postepeno, a nešto malo brašna treba i da ostane, ali jako malo,
par kašika)
Odmah razvući tanko testo, povaditi vanilice
(najmanjom rakijanom čašicom), te ispeći u rerni na oko 180-190 stepeni po C
kratko (vanilice se brzo ispeku oko 10-15 minuta, a treba da ostanu bele po površini).
Ispečene vanilice dobro prohladiti, a onda ih spajati dve po dve, sa što debljim slojem domaćeg džema od drena.
I na kraju, svaku sklopljenu vanilicu uvaljati u što
više prah šećera.
Trošne su, a što više odstoje sve su lepše.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар