субота, 24. фебруар 2024.

VANILICE sa džemom od drena



 

Zamesiti mekano, nelepljivo, glatko testo za vanilice od sledećih sastojaka:

1 celo jaje

1 žumance

4 kašike šećera

200 g svinjske masti

rendana kora od 1 limuna

iseđen sok od ½ limuna

Oko 500 g brašna (meko, tip 400; izmeriti pola kg brašna, te dodavati postepeno, a nešto malo brašna treba i da ostane, ali jako malo, par kašika)

Odmah razvući tanko testo, povaditi vanilice (najmanjom rakijanom čašicom), te ispeći u rerni na oko 180-190 stepeni po C kratko (vanilice se brzo ispeku oko 10-15 minuta, a treba da ostanu bele po površini).

Ispečene vanilice dobro prohladiti, a onda ih spajati dve po dve, sa što debljim slojem domaćeg džema od drena.




I na kraju, svaku sklopljenu vanilicu uvaljati u što više prah šećera.

Trošne su, a što više odstoje sve su lepše.

Prijatno!

 

 

 


Нема коментара:

Постави коментар