DEZERT ČOKO BUNDEVA - još jedan izmišljen

 



Za 3 dezertne velike čaše potrebno je najpre skuvati čokoladni puding na sledeći klasičan način:

1 kesica pudinga od čokolade

500 ml hladnog mleka

3 kašike šećera

Skuvati i odmah vruće razasuti u svaku zdelicu.

Potom skuvati pire od bundeve golice:

Isečene zamrznute kocke (više nema zaliha naše bundeve) bundeve skuvati dok ne omekave, a onda ocediti višak vode, te štapnim blenderom umutiti gušće pire.

Pire zasladiti sa 2-3 kašike meda (med od borovih iglica i med od maslačka)

Razasuti preko čokoladnog pudinga pire od bundeve.

Po vrhu dekorisati debljim slojem sitno mlevenih oraha.




Prohladiti dobro pre posluženja.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi