понедељак, 18. март 2024.

KOLAČ MEDENO SRCE – posno

 



 

Izmešati ručno sledeće suve sastojke:

300 g brašna (meko tip 400)

2 kašike kakao praha

1 kesica praška za pecivo

150 g šećera

1 kašičica cimeta

U to još dodati:

300 ml hladne obične vode

100 ml ulja

2 kašike meda (od maslačka)

5 kašika džema (od drenjka)

Uzeti veću pravougaonu vatrostalnu činiju (približne dimenzije oko 20x30 cm), pouljiti i pobrašnjaviti. 

Onda u nju sasuti ½ umućene mase.

Ispeći testo na 200 stepeni po C ravo 20 minuta.

Izvaditi iz rerne, i odmah vruće premazati sa 5 kašika džema (od drenjka).  

Zatim preko toga preliti onu preostalu polovinu umućenog testa.

Vratiti u renu i ispeći još 20 minuta na 200 stepeni po C.

Preko ispečenog kolača, razliti glazuru od čokolade.

Rastopiti u šerpici:

200 g posne čokalade i

malo ulja




Hladno iseći.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар