KOLAČ MEDENO SRCE – posno
Izmešati ručno sledeće suve sastojke:
300 g brašna (meko tip 400)
2 kašike kakao praha
1 kesica praška za pecivo
150 g šećera
1 kašičica cimeta
U to još dodati:
300 ml hladne obične vode
100 ml ulja
2 kašike meda (od maslačka)
5 kašika džema (od drenjka)
Uzeti veću pravougaonu vatrostalnu činiju (približne
dimenzije oko 20x30 cm), pouljiti i pobrašnjaviti.
Onda u nju sasuti ½ umućene mase.
Ispeći testo na 200 stepeni po C ravo 20 minuta.
Izvaditi iz rerne, i odmah vruće premazati sa 5
kašika džema (od drenjka).
Zatim preko toga preliti onu preostalu polovinu
umućenog testa.
Vratiti u renu i ispeći još 20 minuta na 200 stepeni
po C.
Preko ispečenog kolača, razliti glazuru od čokolade.
Rastopiti u šerpici:
200 g posne čokalade i
malo ulja
Hladno iseći.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар