субота, 2. март 2024.

LENJA PITA sa jabukama



 

Prvo prepržiti nadev za lenju pitu, kako bi se ohladio:

700 g jabuka

100 g šećera

1 kesica vanil šećera

cimet

Zamesiti glatko testo za lenju pitu od sledećih sastojaka:

2 jajeta

100 g šećera

1 čaša kisele pavlake (180 ml)

250 g omekavljenog margarina

1 prašak za pecivo

oko 600 g brašna (meko, tip 400)

Zamešeno testo staviti u najlon kesu, i ostaviti da se odmori 1 sat, a najbolje  u frižider (ja sam testo ostavila u hladnoj letnjoj kuhinjici, jer frižider još nisam uključila).

Testo nakon toga podeliti na dve loptice.

Pleh podmazati uljem i pobrašnjaviti.

Razvući prvi deo testa i preneti ga u veći pravougaoni pleh.

Sasuti sav nadev od preprženih jabuka.




Preklopiti drugim delom takođe razvučenog testa.

Lenju pitu izbockati po vrhu sa viljuškom.

Ispeći oko 40 minuta na 180 stepeni po C.




Hladno iseći i posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар