LENJA PITA sa jabukama
Prvo prepržiti nadev za lenju pitu, kako bi se ohladio:
700 g jabuka
100 g šećera
1 kesica vanil šećera
cimet
Zamesiti glatko testo za lenju pitu od sledećih sastojaka:
2 jajeta
100 g šećera
1 čaša kisele pavlake (180 ml)
250 g omekavljenog margarina
1 prašak za pecivo
oko 600 g brašna (meko, tip 400)
Zamešeno testo staviti u najlon kesu, i ostaviti da
se odmori 1 sat, a najbolje u frižider (ja
sam testo ostavila u hladnoj letnjoj kuhinjici, jer frižider još nisam uključila).
Testo nakon toga podeliti na dve loptice.
Pleh podmazati uljem i pobrašnjaviti.
Razvući prvi deo testa i preneti ga u veći
pravougaoni pleh.
Sasuti sav nadev od preprženih jabuka.
Preklopiti drugim delom takođe razvučenog testa.
Lenju pitu izbockati po vrhu sa viljuškom.
Ispeći oko 40 minuta na 180 stepeni po C.
Hladno iseći i posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар