недеља, 10. март 2024.

PALAČINKE OD OVSENIH PAHULJICA



Samleti ovsene pahuljice u blenderu ili super brzoj seckalici.

Umutiti 2 cela jajeta.

Dodati malo sitne morske soli.

U to ubaciti:

samlevene ovsene pahuljice (ili dobijeno ovseno brašno) i skoro koliko se doda brašna isto toliko treba naliti hladnog mleka I zamesiti nešto ređu masu za pečenje palačinaka (ako nabubri sve i upije prvu količinu mleka, što se meni desilo, dodati još mleka, dok se ne postigne ciljana gustina podesna za pečenje).

Ispeći u malo pouljenom tiganju palačinke, sa obe strane.

Mogu se filovatii kao slatki, ali i slani, sve po želji.

Samo za one koji u ovim palačinkama neće prepoznati neugodne mirise, jer ima nažalost i takvih.

Prijatno!

 


Нема коментара:

Постави коментар