понедељак, 18. март 2024.

POSNI ĐUVEČ SA LISKAMA KUPUSA

 


 

U staklenu vatrostalnu činiju naseći povrće po želji, a za ovaj đuveč ubačeno je sledeće:

1 čaša isečenih zamrznutih naših tikvica

naša šargarepa (jedna šaka celih šargarepica)

2 veća sveža pera mladog luka srebrenjaka

pakovanje poparenih liski zamrznutog kupusa (ostavljenih za sarmice od mladih liski ranog kupusa, ali isečene)

par čena belog luka

2 oljuštena krompira (na kockice isečenog)

zamrznuto lišće našeg celera korenjaša

Svo povrće pouljiti.

Posuti začinima po želji:

začin kulinat

sitna morska so

crni mleveni biber

aleva slatka paprika

Sve izmešati, naliti vodom, te zapeći na 200 stepeni po C.




Pojesti uz domaće tortilje i kiselo mleko, za one koji ne poste.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар