POSNI ĐUVEČ SA LISKAMA KUPUSA
U staklenu vatrostalnu činiju naseći povrće po
želji, a za ovaj đuveč ubačeno je sledeće:
1 čaša isečenih zamrznutih naših tikvica
naša šargarepa (jedna šaka celih šargarepica)
2 veća sveža pera mladog luka srebrenjaka
pakovanje poparenih liski zamrznutog kupusa (ostavljenih
za sarmice od mladih liski ranog kupusa, ali isečene)
par čena belog luka
2 oljuštena krompira (na kockice isečenog)
zamrznuto lišće našeg celera korenjaša
Svo povrće pouljiti.
Posuti začinima po želji:
začin kulinat
sitna morska so
crni mleveni biber
aleva slatka paprika
Sve izmešati, naliti vodom, te zapeći na 200 stepeni
po C.
Pojesti uz domaće tortilje i kiselo mleko, za one
koji ne poste.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар