POSNI ĐUVEČ SA LISKAMA KUPUSA

 


 

U staklenu vatrostalnu činiju naseći povrće po želji, a za ovaj đuveč ubačeno je sledeće:

1 čaša isečenih zamrznutih naših tikvica

naša šargarepa (jedna šaka celih šargarepica)

2 veća sveža pera mladog luka srebrenjaka

pakovanje poparenih liski zamrznutog kupusa (ostavljenih za sarmice od mladih liski ranog kupusa, ali isečene)

par čena belog luka

2 oljuštena krompira (na kockice isečenog)

zamrznuto lišće našeg celera korenjaša

Svo povrće pouljiti.

Posuti začinima po želji:

začin kulinat

sitna morska so

crni mleveni biber

aleva slatka paprika

Sve izmešati, naliti vodom, te zapeći na 200 stepeni po C.




Pojesti uz domaće tortilje i kiselo mleko, za one koji ne poste.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi