TELEĆE ŠNICLE U SAFTU OD SENFA
Tri teleće šnicle izlupati čekićem za meso, a onda ih
uvaljati u brašno, a potom ih isprižiti ma ulju sa obe strane, na tišoj vatri,
toliko da porumene.
U druoj posudi, u tiganju sa poklopcem pripremiti saft:
Na ulju dinstati nasečena mlada pera luka srebrenjaka
i par čena sitno isečenog belog luka.
U to još dodati:
sitno isečenu šargarepu (iz zamrzivača, tj. ½ ostavljene
čaše)
1 biljnu kocku za supu
mleveni šareni biber
2 vezice peršuna
3-4 kašičice senfa ili jednu čitavu malu kutiju
Povremeno dolivati vodu i samo promešati.
U ovaj saft na kraju dodati prepžene juneće šnicle i
ništa ne soliti, jer je sve taman dovoljno slano od 1 kockice za kuvanje
bujona.
Poklopljeno dinstati juneće šnicle u saftu od senfa oko
pola sata, uz povremeno mešanje, i uz povremeno okretanje šnicli.
Servirati šnicle u saftu uz krompir pire i zelenu
salatu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар