недеља, 24. март 2024.

TELEĆE ŠNICLE U SAFTU OD SENFA

 




Tri teleće šnicle izlupati čekićem za meso, a onda ih uvaljati u brašno, a potom ih isprižiti ma ulju sa obe strane, na tišoj vatri, toliko da porumene.




U druoj posudi, u tiganju sa poklopcem pripremiti saft:




Na ulju dinstati nasečena mlada pera luka srebrenjaka i par čena sitno isečenog belog luka.




U to još dodati:




sitno isečenu šargarepu (iz zamrzivača, tj. ½ ostavljene čaše)

1 biljnu kocku za supu

mleveni šareni biber

2 vezice peršuna

3-4 kašičice senfa ili jednu čitavu malu kutiju




Povremeno dolivati vodu i samo promešati.

U ovaj saft na kraju dodati prepžene juneće šnicle i ništa ne soliti, jer je sve taman dovoljno slano od 1 kockice za kuvanje bujona.




Poklopljeno dinstati juneće šnicle u saftu od senfa oko pola sata, uz povremeno mešanje, i uz povremeno okretanje šnicli.




Servirati šnicle u saftu uz krompir pire i zelenu salatu.

Prijatno!

 

 


Нема коментара:

Постави коментар