четвртак, 11. април 2024.

IZMIŠLJENI DEZERT MOKATE OD OSTATKA

 


 

Pošto se pravila danas torta bevita, ostalo je malo fila i jabuka, a pošto torta ne može da se načne do sutradan, trebalo je na brzinu osmisliti bar 3 zdelice nečega osvežavajućeg, a za drugu današnju užinu.

Evo šta se sa svojim ostatkom hrane od danas, sve može uraditi:

Uzeti 3 dezerte čaše, dublje, te u svaku nadrobiti po nekoliko komada keksa petita.

Pošto se fil ohladio, a i jabuke, onda treba keks podlogu nečim natopiti i setim se nove ideje.

Zatim na vrućoj vodi razmutim jednu kesicu poljske kafe Mokate 3 u 1.

I sada tu kafu sipati vruću preko izrobljenog keksa i dobro ga razmekaviti, a zahvaljujući ovoj aromi kafe i čitav doživljaj dezerta biće neponovljivo fantastičan.

Zatim, preko mekanog keksa naneti po 2 kašike preostalog fila od pudinga sa ukusom jagode.

Onda dodati po 3 kašike skuvanih rendanih jabuka.

I na kraju sve posuti sa mlevenim orasima uvezenim iz Ukrajine.

Pre serviranja dezert Mokate obavezno ohladiti u frižideru (osveži i nahrani bolje od sladoleda).

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар