IZMIŠLJENI DEZERT MOKATE OD OSTATKA
Pošto se pravila danas torta bevita, ostalo je malo
fila i jabuka, a pošto torta ne može da se načne do sutradan, trebalo je na
brzinu osmisliti bar 3 zdelice nečega osvežavajućeg, a za drugu današnju užinu.
Evo šta se sa svojim ostatkom hrane od danas, sve
može uraditi:
Uzeti 3 dezerte čaše, dublje, te u svaku nadrobiti
po nekoliko komada keksa petita.
Pošto se fil ohladio, a i jabuke, onda treba keks
podlogu nečim natopiti i setim se nove ideje.
Zatim na vrućoj vodi razmutim jednu kesicu poljske
kafe Mokate 3 u 1.
I sada tu kafu sipati vruću preko izrobljenog keksa i
dobro ga razmekaviti, a zahvaljujući ovoj aromi kafe i čitav doživljaj dezerta
biće neponovljivo fantastičan.
Zatim, preko mekanog keksa naneti po 2 kašike preostalog
fila od pudinga sa ukusom jagode.
Onda dodati po 3 kašike skuvanih rendanih jabuka.
I na kraju sve posuti sa mlevenim orasima uvezenim
iz Ukrajine.
Pre serviranja dezert Mokate obavezno ohladiti u frižideru
(osveži i nahrani bolje od sladoleda).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар