недеља, 21. април 2024.

KRAMBL SA KUPINAMA I JABUKOM

 



 

U vatrostalnu činiju poređati jednu veliku čašu odleđenih kupina.

I onda preko svega toga naseći i jednu veću oguljenu svežu jabuku, a sitno je naseći.

Zatim svoto voće posuti sa što više cimeta.

I na kraju zamesiti mrvičasto testo od sledećih sastojaka:

6 kašika šećera

200 g brašna (belo pšenično, meko tip 400)

100 g margarina

60 g mlevenih badema (ja sam dodala mešavinu mlevenih badema i oraha, izmerila 40-50 g badema, o orahe dodala bez merenja, a malo više od 20 g, a može se dodati bilo šta drugo orašasto, čak i mleveni lešnici)

Preko voća naneti svo ovo mrvičasto testo.




Ispeći krambl na 190-180 stepeni u rerni dok ne porumeni, oko pola sata, do 20-ak minuta (nisam merila).

Ohlađeno servirati, a sipati kašikom u zdelice.

Prijatno!




P.S. Isto ovako može krambl i sa raznim drugima, čak i zamrznutim drugim voćem, a do sada isprobano sa šljivama, kruškama, marelama, kajsijama, itd.

 

 


Нема коментара:

Постави коментар