KRAMBL SA KUPINAMA I JABUKOM
U vatrostalnu činiju poređati jednu veliku čašu
odleđenih kupina.
I onda preko svega toga naseći i jednu veću oguljenu
svežu jabuku, a sitno je naseći.
Zatim svoto voće posuti sa što više cimeta.
I na kraju zamesiti mrvičasto testo od sledećih sastojaka:
6 kašika šećera
200 g brašna (belo pšenično, meko tip 400)
100 g margarina
60 g mlevenih badema (ja sam dodala mešavinu mlevenih
badema i oraha, izmerila 40-50 g badema, o orahe dodala bez merenja, a malo više
od 20 g, a može se dodati bilo šta drugo orašasto, čak i mleveni lešnici)
Preko voća naneti svo ovo mrvičasto testo.
Ispeći krambl na 190-180 stepeni u rerni dok ne
porumeni, oko pola sata, do 20-ak minuta (nisam merila).
Ohlađeno servirati, a sipati kašikom u zdelice.
Prijatno!
P.S. Isto ovako može krambl i sa raznim drugima, čak
i zamrznutim drugim voćem, a do sada isprobano sa šljivama, kruškama, marelama,
kajsijama, itd.
Коментари
Постави коментар