среда, 17. април 2024.

OVALNA IZMIŠLJENA A IZDROBLJENA DEZERTNOST



 

Još jedan izmišljen dezert, a bez pečenja.

Skuvati:

2 kesice pudinga od čokolade

1 litar mleka

6 kašika šećera

Uzeti zatim ovalnu, a staklenu vatrostalnu posudu, te u nju nasuti malo vrućeg pudinga tek skuvanog, da pozadni dno, a onda po pudingu (pune šake) nadrobiti keksa petita.

I kada se nadrobi željena količina keksa, onda sručiti sav preostali puding preko toga i  poravnjati vatrostalnu činiju svuda po vrhu.




Zatim posebno još, a kratko skuvati:




500 g ili jedno odleđeno pakovanje očišćenih višanja (krupnih marela) sa malo šećera (dodata i jedna kesica vanil šećera), a onda na samom kraju razmutiti u hladnoj vodi 2 kašike gustina, te sasuti u višnje, i samo još malo prokuvati.

Višnje naneti preko pudinga od čokolade i drobljenog keksa.

I  na kraju rastopiti:




100 g bele čokolade za kuvanje i

3 kašičice grčkog jogurta.

(Kad se čokolada istopi na kiseloj pavlaci, ili na grčkom jogurtu što sam ja uradila danas po prvi put, ostaće mekana i lako će se seći i neće pucati pri sečenju – gastronomski trik koji dakle treba znati!).

Preliti dezert po višnjama belom otopljenom čokoladom.




Ohladiti dobro u frižideru do druge užine ili do jednog od prvih serviranja u čas dezerta i odmora.




Iseći nožićem, te kašikom većom u dezertne zdelice navaditi željenu količinu i parčiće ovog fenomenalnog dezerta (predivan za vrućine, jer je bolji od sladoleda, no ne smeta ni na aprilskoj hladnoći i kiši).




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар