OVALNA IZMIŠLJENA A IZDROBLJENA DEZERTNOST
Još jedan izmišljen dezert, a bez pečenja.
Skuvati:
2 kesice pudinga od čokolade
1 litar mleka
6 kašika šećera
Uzeti zatim ovalnu, a staklenu vatrostalnu posudu,
te u nju nasuti malo vrućeg pudinga tek skuvanog, da pozadni dno, a onda po
pudingu (pune šake) nadrobiti keksa petita.
I kada se nadrobi željena količina keksa, onda sručiti
sav preostali puding preko toga i poravnjati
vatrostalnu činiju svuda po vrhu.
Zatim posebno još, a kratko skuvati:
500 g ili jedno odleđeno pakovanje očišćenih višanja
(krupnih marela) sa malo šećera (dodata i jedna kesica vanil šećera), a onda na samom kraju razmutiti u hladnoj vodi
2 kašike gustina, te sasuti u višnje, i samo još malo prokuvati.
Višnje naneti preko pudinga od čokolade i drobljenog
keksa.
I na kraju rastopiti:
100 g bele čokolade za kuvanje i
3 kašičice grčkog jogurta.
(Kad se čokolada istopi na kiseloj pavlaci, ili na
grčkom jogurtu što sam ja uradila danas po prvi put, ostaće mekana i lako će se
seći i neće pucati pri sečenju – gastronomski trik koji dakle treba znati!).
Preliti dezert po višnjama belom otopljenom
čokoladom.
Ohladiti dobro u frižideru do druge užine ili do jednog
od prvih serviranja u čas dezerta i odmora.
Iseći nožićem, te kašikom većom u dezertne zdelice
navaditi željenu količinu i parčiće ovog fenomenalnog dezerta (predivan za
vrućine, jer je bolji od sladoleda, no ne smeta ni na aprilskoj hladnoći i
kiši).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар