уторак, 23. април 2024.

ŠPAGETE U SOSU OD BUKOVAČA


 


 

Prepržiti na malo ulja:

crni isečeni mladi luk

par čena belog luka

Zatim dodati:

460 g sveže ubranih bukovača, sitnije isečenih (naše drugo branje sa dva otvora sa trećeg džačića; na slici je berba sa drugog otvora 400 g, a dodatno ukloljenih još 60 g nisam fotografisala).

Dinstati na blagoj vatri poklopljeno, uz povremeno mešanje i dodavanje vode, a ako zatreba kada sva tečnost od gljiva uvri, a zatreba.




Dodati još sledeće začine:

sitna morska so

crni mleveni biber

suvi začin origano

dve vezice (lulice) svežeg peršuna iz zamrzivača

1 kašičicu senfa

I na samom kraju, a kada sve omekavi, a višak vode uvri dodati 200 ml neutralne tečne pavlake za kuvanje.

Prokuvati samo još malo, a zbog dodate pavlake.

Posebno obariti špagete.




Preko špageta naneti sloj bukovača u sosu.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар