ŠPAGETE U SOSU OD BUKOVAČA
Prepržiti na malo ulja:
crni isečeni mladi luk
par čena belog luka
Zatim dodati:
460 g sveže ubranih bukovača, sitnije isečenih (naše
drugo branje sa dva otvora sa trećeg džačića; na slici je berba sa drugog otvora
400 g, a dodatno ukloljenih još 60 g nisam fotografisala).
Dinstati na blagoj vatri poklopljeno, uz povremeno mešanje
i dodavanje vode, a ako zatreba kada sva tečnost od gljiva uvri, a zatreba.
Dodati još sledeće začine:
sitna morska so
crni mleveni biber
suvi začin origano
dve vezice (lulice) svežeg peršuna iz zamrzivača
1 kašičicu senfa
I na samom kraju, a kada sve omekavi, a višak vode
uvri dodati 200 ml neutralne tečne pavlake za kuvanje.
Prokuvati samo još malo, a zbog dodate pavlake.
Posebno obariti špagete.
Preko špageta naneti sloj bukovača u sosu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар