SULTANOVA SARMA ili PAŠA LOKUM

 



 

Samleti 100 g keksa petita, te njime posuti najveći pleh od rerne.

Zatim skuvati fil od sledećih sastojaka:

1litar mleka

120 g šećera

1 kesica vanil šećera

25-30 g kakao praha

30-50 g gustina

100 g brašna

Skuvati fil na ringli, a onda šerpu smaći, te u vruće dodati 100 g crne čokolade za kuvanje i 30-50 g margarina, te sve izmešati ručno dok se ubačeni sastojci fino ne istope ili rastope.

Razasuti fil preko mlevenog keksa, i ostaviti pola sata u frižider da se sve ohladi.

Umutiti zatim 200 ml tečne slatke pavlake i naneti preko fila, a onda opet vratiti u frižider da  se prohladi najmanje još 2 puna sata, a može i više (poslastica koja se napravi jako lako i brzo, a jedino je malo poduže vreme čekanja radi hlađenja).




Iseći sve zatim na uže kaiševe, na 12 komada, a svaki komad urolati.

Prijatno!

 

 


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi