SULTANOVA SARMA ili PAŠA LOKUM
Samleti 100 g keksa petita, te njime posuti najveći
pleh od rerne.
Zatim skuvati fil od sledećih sastojaka:
1litar mleka
120 g šećera
1 kesica vanil šećera
25-30 g kakao praha
30-50 g gustina
100 g brašna
Skuvati fil na ringli, a onda šerpu smaći, te u
vruće dodati 100 g crne čokolade za kuvanje i 30-50 g margarina, te sve izmešati
ručno dok se ubačeni sastojci fino ne istope ili rastope.
Razasuti fil preko mlevenog keksa, i ostaviti pola
sata u frižider da se sve ohladi.
Umutiti zatim 200 ml tečne slatke pavlake i naneti
preko fila, a onda opet vratiti u frižider da
se prohladi najmanje još 2 puna sata, a može i više (poslastica koja se
napravi jako lako i brzo, a jedino je malo poduže vreme čekanja radi hlađenja).
Iseći sve zatim na uže kaiševe, na 12 komada, a svaki
komad urolati.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар