уторак, 2. април 2024.

SULTANOVA SARMA ili PAŠA LOKUM

 



 

Samleti 100 g keksa petita, te njime posuti najveći pleh od rerne.

Zatim skuvati fil od sledećih sastojaka:

1litar mleka

120 g šećera

1 kesica vanil šećera

25-30 g kakao praha

30-50 g gustina

100 g brašna

Skuvati fil na ringli, a onda šerpu smaći, te u vruće dodati 100 g crne čokolade za kuvanje i 30-50 g margarina, te sve izmešati ručno dok se ubačeni sastojci fino ne istope ili rastope.

Razasuti fil preko mlevenog keksa, i ostaviti pola sata u frižider da se sve ohladi.

Umutiti zatim 200 ml tečne slatke pavlake i naneti preko fila, a onda opet vratiti u frižider da  se prohladi najmanje još 2 puna sata, a može i više (poslastica koja se napravi jako lako i brzo, a jedino je malo poduže vreme čekanja radi hlađenja).




Iseći sve zatim na uže kaiševe, na 12 komada, a svaki komad urolati.

Prijatno!

 

 


Нема коментара:

Постави коментар