недеља, 14. април 2024.

TART sa filom od jabuka



 

Najlepše brzo testo i najjednostavnije testo za izradu tarta, a bez čekanja i bez hlađenja, a potrebno je samo odmah zamesiti testo od sledećih sastojaka:

1 jaje

100 g šećera

100 g omekavljenog margarina

1 kesica praška za pecivo

280 g brašna (meko, tip 400)

Pleh obložiti papirom i preko njega rastanjiti 2/3 testa svuda po dnu, a pošto u letnjoj kuhinjici nemam pleh za tarat, a mrzi me da se penjem u kuću i donesem tart pleh, brzo se snađem, jer može i bez tart pleha da se sve olako ispeče.

Uzmem  obruč od pleha koji nema dno, i postavim ga u okruglu tepsiju, koja je obložena kolačarskim papirom.

I do ivica kruga rastanjim testo.

Jabuke letnje prepržim očas posla i to rendane zamrznute.

Samo dinstam kesu zaleđenih jabuka (500 g) na malo vode i sporadično promešam.

Kad jabuke omekave, a voda uvri dodam cimet i med od borovih iglica.




Preko testa saspem sav prohlađen fil, a onda od one preostale 1/3 testa kidam rukom male mrvice i svuda po vrhu prekrijem tart.

I na kraju ispečem tart pola sata na 190-180 stepni po C.

Po želji može se pre serviranja posuti prah šećerom, ali i ne mora.

Prijatno!




P.S. Može se tart isto ovako praviti sa raznim drugim voćem, a ja eto ovih dana forsiram svoje letnje rendane neprskane jabuke, jer ih imam najviše u zalihama svoga voća.

 

 

Нема коментара:

Постави коментар