TART sa filom od jabuka
Najlepše brzo testo i najjednostavnije testo za
izradu tarta, a bez čekanja i bez hlađenja, a potrebno je samo odmah zamesiti
testo od sledećih sastojaka:
1 jaje
100 g šećera
100 g omekavljenog margarina
1 kesica praška za pecivo
280 g brašna (meko, tip 400)
Pleh obložiti papirom i preko njega rastanjiti 2/3
testa svuda po dnu, a pošto u letnjoj kuhinjici nemam pleh za tarat, a mrzi me
da se penjem u kuću i donesem tart pleh, brzo se snađem, jer može i bez tart
pleha da se sve olako ispeče.
Uzmem obruč
od pleha koji nema dno, i postavim ga u okruglu tepsiju, koja je obložena
kolačarskim papirom.
I do ivica kruga rastanjim testo.
Jabuke letnje prepržim očas posla i to rendane
zamrznute.
Samo dinstam kesu zaleđenih jabuka (500 g) na malo
vode i sporadično promešam.
Kad jabuke omekave, a voda uvri dodam cimet i med od
borovih iglica.
Preko testa saspem sav prohlađen fil, a onda od one
preostale 1/3 testa kidam rukom male mrvice i svuda po vrhu prekrijem tart.
I na kraju ispečem tart pola sata na 190-180 stepni
po C.
Po želji može se pre serviranja posuti prah šećerom,
ali i ne mora.
Prijatno!
P.S. Može se tart isto ovako praviti sa raznim drugim
voćem, a ja eto ovih dana forsiram svoje letnje rendane neprskane jabuke, jer
ih imam najviše u zalihama svoga voća.
Коментари
Постави коментар