недеља, 26. мај 2024.

ĆUREĆI RIŽOTO - bez kapi dodatog ulja

 



 

U šerpu sa poklopcem ubaciti:

čašu sitno iseckane odmrznute šargarepe

par struka isečenog mladog prolećnog ljubičastog luka

komad ćurećeg mesa isečen na kockice (karabatak)

1 biljnu kocka za supu (posnu)

500 ml hladne vode

opranu šaku nekuvanog belog pirinča (kineski obli)




Na tišoj vatri dinstati poklopljen ćureći rižoto uz povremeno mešanje i sporadično dolivanje vode.

Na kraju dodati:

malo sitne morske soli

crni mleveni biber

alevu slatku papriku

vezicu isečenog peršuna lišćara

vezicu celera lišćara




Ukuvati dok se ne skuva ćureće meso i dok pirinač ne nabubri.

Poslužiti uz dosta zelene crvene salate, a može i uz sveže ubran krastavac.

Prijatno!

 

 


Нема коментара:

Постави коментар