субота, 11. мај 2024.

NOVE TORTILJE ala DŽEJMI OLIVER

 



 

Kao u skoro svakom receptu Džejmi Olivera atmosfera je domaća, opuštena, te nema krutih mera, pa sve od svoje slobodne procene ili od svog sopstvenog oka, a od svega po malo.




Dakle, zamesiti testo od sledećih sastojaka:

šaka skuvanog kukuruza šećerca (oceđenog)

par kašika grčkog jogurta (2-3, ili 4)

malo krupno rendanog sira kačkavalja

i naravno belo meko pšenično  brašno




Zamešeno testo, odmah podeliti na 4 loptice (nema čekanja).

Svaku lopticu testa razvući tanje oklagijom, te ispeći sa obe strane dok ne porumene tortilje, na srednjoj vatri.

Odlične su uz sve, a nisu previše slane (nema kvasca, nema praška za pecivo), te ko voli može da uspe malo neobljutavljene sitne morske soli. I ja ću tako neki drugi put, ali ovoga puta ne, jer verzija je triginalno takva, a bez zere soli.




Može se jesti uz mnoga druga jela, recimo uz sarmicu od liski raštana, a može i za doručak.

Lepše tortilje još nisam napravila, a ni probala.

Prijatno!

 


Нема коментара:

Постави коментар