NOVE TORTILJE ala DŽEJMI OLIVER
Kao u skoro svakom receptu Džejmi Olivera atmosfera
je domaća, opuštena, te nema krutih mera, pa sve od svoje slobodne procene ili
od svog sopstvenog oka, a od svega po malo.
Dakle, zamesiti testo od sledećih sastojaka:
šaka skuvanog kukuruza šećerca (oceđenog)
par kašika grčkog jogurta (2-3, ili 4)
malo krupno rendanog sira kačkavalja
i naravno belo meko pšenično brašno
Zamešeno testo, odmah podeliti na 4 loptice (nema
čekanja).
Svaku lopticu testa razvući tanje oklagijom, te ispeći
sa obe strane dok ne porumene tortilje, na srednjoj vatri.
Odlične su uz sve, a nisu previše slane (nema
kvasca, nema praška za pecivo), te ko voli može da uspe malo neobljutavljene
sitne morske soli. I ja ću tako neki drugi put, ali ovoga puta ne, jer verzija
je triginalno takva, a bez zere soli.
Može se jesti uz mnoga druga jela, recimo uz sarmicu
od liski raštana, a može i za doručak.
Lepše tortilje još nisam napravila, a ni probala.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар