Najbrži potaž ili najbrža gušća čorbica od svega dva
sastojka.
Trebalo je ponovo osmisliti kako potrošiti sav onaj hirošimski
ili svoj predivan spanać, te evo nove ideje:
U dublji blender nasuti samo ½ litra hladne vode.
U to ubaciti 2 kesice zamrznutog spanaća od po 100 g
(dakle ukupno 200 g spanaća).
Izblendirati.
U šerpicu sasuti svu dobijenu tečnost i ubaciti samo
jednu posnu biljnu kockicu za supu (za kuvanje bujona).
Poklopiti i prokuvati 5 minuta koliko je potrebno vreme
kuvanja jedne kockice za dobijanje posnog bujona.
Kuvati malu količinu, jer jelo od spanaća treba
potrošiti tog istog dana.
Od ove količine dobiju se 3 tanjira izvrsne guste
čorbice.
Na izgled zbog jarko zelene boje ne izgleda nikome
primamljivo, ali ukus joj je neodoljiv, a naša creva kažu hvala za ovo.
Nije gorko, što bi se očekivalo od spanaća (on inače
u svemu malo gorči, takav ima ukus spanać, dok je blitva uvek slatka; ovako
treba napraviti jednom i od blitve).
Najidealnije jeste ako se ovaj potaž garnira sa nekoliko
kašika kiselog mleka.
Dva tanjira ovakvog potaža zasite neverovatno dobro,
čak može i za ručak, kao i za večeru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар