POTAŽ OD SPANAĆA samo dva sastojka
Najbrži potaž ili najbrža gušća čorbica od svega dva
sastojka.
Trebalo je ponovo osmisliti kako potrošiti sav onaj hirošimski
ili svoj predivan spanać, te evo nove ideje:
U dublji blender nasuti samo ½ litra hladne vode.
U to ubaciti 2 kesice zamrznutog spanaća od po 100 g
(dakle ukupno 200 g spanaća).
Izblendirati.
U šerpicu sasuti svu dobijenu tečnost i ubaciti samo
jednu posnu biljnu kockicu za supu (za kuvanje bujona).
Poklopiti i prokuvati 5 minuta koliko je potrebno vreme
kuvanja jedne kockice za dobijanje posnog bujona.
Kuvati malu količinu, jer jelo od spanaća treba
potrošiti tog istog dana.
Od ove količine dobiju se 3 tanjira izvrsne guste
čorbice.
Na izgled zbog jarko zelene boje ne izgleda nikome
primamljivo, ali ukus joj je neodoljiv, a naša creva kažu hvala za ovo.
Nije gorko, što bi se očekivalo od spanaća (on inače
u svemu malo gorči, takav ima ukus spanać, dok je blitva uvek slatka; ovako
treba napraviti jednom i od blitve).
Najidealnije jeste ako se ovaj potaž garnira sa nekoliko
kašika kiselog mleka.
Dva tanjira ovakvog potaža zasite neverovatno dobro,
čak može i za ručak, kao i za večeru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар