PRAZNIČNA TORTA – moja izmišljena
Ispeći testo za rolat od sledećih sastojaka:
6 belanaca
6 kašika šećera
6 žumanaca
6 kašika brašna
Ispeći u najvećem plehu od rerne na 200 stepeni po C
(pleh obložiti kolačarskim papirom).
Prohlađen rolat izmazati džemom (džem od
drenjka-drena, i džem od višanja-marela u kombinaciji).
Savijen rolat iseći na šnite (nešto isečenog rolata
ostane neutrošeno).
Na dezertnu tacnu položiti obruč (uzet od pleha kome
je otključano dno) i poređati unutar obruča, ali samo koliko može da stane
isečenih šnita od rolata.
Zatim skuvati 3 oguljene zelena jabuke (ne treba
šećeriti), i kuvane ih ocediti.
Posebno iseći 2 veće banane (iseći na kružiće).
Skuvati zatim fil:
600 ml hladnog mleka
2 pudinga od vanile
1 vanil šećer
4 kašike šećera
U skuvan, a vruć fil, smaknut sa ringle ubaciti 125
g margarina.
Izmešati i sasuti pola fila preko oformljene podloge.
Po filu poređati oceđene skuvane zelene jabuke i
isečene banane.
Po vrhu opet naneti sav preostali fil.
Umutiti 150 g šlaga u prahu sa vodom običnom i
naneti umućen šlag po vrhu još jedne izmišljene svoje torte kao završni dekorativni
sloj.
Ohladiti tortu do sutradan u frižideru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар