недеља, 12. мај 2024.

PRAZNIČNA TORTA – moja izmišljena

 



 

Ispeći testo za rolat od sledećih sastojaka:

6 belanaca

6 kašika šećera

6 žumanaca

6 kašika brašna

Ispeći u najvećem plehu od rerne na 200 stepeni po C (pleh obložiti kolačarskim papirom).

Prohlađen rolat izmazati džemom (džem od drenjka-drena, i džem od višanja-marela u kombinaciji).




Savijen rolat iseći na šnite (nešto isečenog rolata ostane neutrošeno).

Na dezertnu tacnu položiti obruč (uzet od pleha kome je otključano dno) i poređati unutar obruča, ali samo koliko može da stane isečenih šnita od rolata.

Zatim skuvati 3 oguljene zelena jabuke (ne treba šećeriti), i kuvane ih ocediti.

Posebno iseći 2 veće banane (iseći na kružiće).

Skuvati zatim fil:

600 ml hladnog mleka

2 pudinga od vanile

1 vanil šećer

4 kašike šećera

U skuvan, a vruć fil, smaknut sa ringle ubaciti 125 g margarina.

Izmešati i sasuti pola fila preko oformljene podloge.




Po filu poređati oceđene skuvane zelene jabuke i isečene banane.

Po vrhu opet naneti sav preostali fil.

Umutiti 150 g šlaga u prahu sa vodom običnom i naneti umućen šlag po vrhu još jedne izmišljene svoje torte kao završni dekorativni sloj.

Ohladiti tortu do sutradan u frižideru.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар