ŠPAGETE PRELIVENE KREM SOSOM
U dublju šerpu sa
poklopcem nasuti malo ulja, a onda u sve to dodati sledeće sastojke, te lagano
poklopljeno dinstati:
isečen mladi crni luk
isečena čena belog luka (koji je počeo da se glaviči, sve
produkti iz “Hirošime”)
Zatim u to naseći i još
dodati:
120 g odleđenih
bukovača (ubranih pre neki dan)
2 bela pileća mesa (dva
parčeta pilećih prsa, od juče zaklanog pileta)
I bukovače i pileće meso
iseći na manje kockice.
Povremeno izmešati i
dolivati samo po malo vode.
Zatim začiniti sos dodavanjem
sledećih začina:
sitna morska so
crni mleveni biber
suvi začin origano
Kada sve bude uprženo
i gotovo usuti 200 ml neutralne tečne pavlake za kuvanje i sve još samo malo
prokuvati uz neprestano mešanje.
Smaći sa ringle i u vruć
krem sos sitno narendati jednu kockicu
dimljenog kačkavalja i izmešati.
Posebno pre svega
ovoga treba skuvati špagete.
U tanjir servirati:
Oceđene špagete, a onda
ih preliti obilato krem sosom.
Po vrhu dekorisati
sveže ubranim liskama peršuna iz “Hirošime”.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар