ŠPAGETE PRELIVENE KREM SOSOM

 



 

U dublju šerpu sa poklopcem nasuti malo ulja, a onda u sve to dodati sledeće sastojke, te lagano poklopljeno dinstati:

isečen mladi crni luk

isečena čena  belog luka (koji je počeo da se glaviči, sve produkti iz “Hirošime”)

Zatim u to naseći i još dodati:

120 g odleđenih bukovača (ubranih pre neki dan)

2 bela pileća mesa (dva parčeta pilećih prsa, od juče zaklanog pileta)

I bukovače i pileće meso iseći na manje kockice.

Povremeno izmešati i dolivati samo po malo vode.

Zatim začiniti sos dodavanjem sledećih začina:

sitna morska so

crni mleveni biber

suvi začin origano

Kada sve bude uprženo i gotovo usuti 200 ml neutralne tečne pavlake za kuvanje i sve još samo malo prokuvati uz neprestano mešanje.




Smaći sa ringle i u vruć krem sos sitno narendati  jednu kockicu dimljenog kačkavalja i izmešati.

Posebno pre svega ovoga treba skuvati špagete.

U tanjir servirati:

Oceđene špagete, a onda ih preliti obilato krem sosom.

Po vrhu dekorisati sveže ubranim liskama peršuna iz “Hirošime”.

Prijatno!

 


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi