SPANAĆ OMLET - dva sastojka
Ubaciti u dublju posudu:
2 cela jajeta
i
šaku svežeg spanaća (ja koristim odmrznuto pakovanje
od 100 g, ali sam malo gastronomski pogrešila, jer nisam ocedila spanać, ali i
nije neka kardinalna greška)
Umutiti dakle štapnim blenderom zelenu masu.
Tiganj malo podmazati uljem i ispeći nekoliko, tačnije treba da ispadnu 3 tanja, a manja green spanać omleta.
Ali, pošto je meni upalo u sve ovo, danas i malo vode
od odmrznutog spanaća, nije moglo da se ispeče kao omlet u celosti, te sam ja iz
3 puta pečenja, dobila mnogo preukusnih, a izmrvljenih omletića ili prevratica (kad
smo nekad pekli prevraticu uvek je tako izmrvimo).
Ne treba dodavati so (takav je recept autentičan), a
preukusno je.
Idealno je pojesti za doručak, a može i za večeru, uz
kiselo mleko, može da se nadeva poželji, da se urola (kad ispadnu celi omletići),
itd.
Jedva čekam da ponovim ovaj recept i da dobro ocedim
odleđeni spanać, a danas me to prosto mrzelo.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар