TORTILJE OD SPANAĆA
Dakle i danas na meniju letnje kuhinjice opet nešto
novo, a na našem gastronomskom meniju – domaće tortilje od spanaća.
Bez sumnje i danas sam pojela do sada najukusnije i
najlepše domaće tortilje i to u smirujućem koloritu green boje.
U vanglicu ubaciti:
belo pšenično brašno (meko, tip 400)
malo sitne morske soli
2-3 kašike kisele pavlake
Spanać (1 kesica od 100 g), izblendirati sa malo
vruće vode (pošto ja imam “tone” spanaća u zamrznutoj varijanti prvo prelijem
kesicu zamrznutog spanaća sa malo vruće vode, a onda odleđen spanać posebno
izblendiram sa malo vruće vode; naravno da može i svež spanać, ali u ovo doba
godine retko ko može da ga ima u svežem stanju)
Zemsiti testo, a onda od testa odmah napraviti manje
loptice (meni je ispalo 10 loptica ili 10 tortilja, mere nema, jer sve pravim
od oka).
Ostaviti loptice da odmore pola sata najmanje.
Zatim svaku lopticu razvući što tanje, i ispeći
tortilje sa obe strane.
Idealne su za giros, u ovakvoj kombinaciji:
premazati tortilju po sredini pestom
poređati sveže liske majske salate
posuti prodinstano tanko sečeno belo ćureće meso
posuti prženim mladim krompirićima
Urolati, tj. presaviti sa obe strane ka sredini, te
u slast pojesti najukusniji giros do sada.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар