субота, 25. мај 2024.

VARENO POVRĆE

 



 

U šerpu sa poklopcem ubaciti:

1 veći mlad krompir (isečen na male kockice)

šaku sečene šargarepe (iz zamrzivača)

par čena belog luka

par struka mladog crnog luka

1 biljnu kockicu za supu (za kuvanje bujona)

½ litra hladne vode




Kuvati tiho, ali poklopljeno na laganoj vatri dok sve ne omekavi,  a kad omekavi u to ubaciti 200 g isečene blitve (iz zamrzivača).

Na samom kraju u sve to dodati:

vezicu isečenog peršuna lišćara

vezicu isečenog celera lišćara

Prokuvati vrlo kratko i servirati gusto varivo, kao i svaki potaž.

Garnirati kiselim mlekom.




Idealno uz totilje od spanaća, i gle – idealan ručak, a sve gotovo za pola sata.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар