VARENO POVRĆE

 



 

U šerpu sa poklopcem ubaciti:

1 veći mlad krompir (isečen na male kockice)

šaku sečene šargarepe (iz zamrzivača)

par čena belog luka

par struka mladog crnog luka

1 biljnu kockicu za supu (za kuvanje bujona)

½ litra hladne vode




Kuvati tiho, ali poklopljeno na laganoj vatri dok sve ne omekavi,  a kad omekavi u to ubaciti 200 g isečene blitve (iz zamrzivača).

Na samom kraju u sve to dodati:

vezicu isečenog peršuna lišćara

vezicu isečenog celera lišćara

Prokuvati vrlo kratko i servirati gusto varivo, kao i svaki potaž.

Garnirati kiselim mlekom.




Idealno uz totilje od spanaća, i gle – idealan ručak, a sve gotovo za pola sata.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi