четвртак, 6. јун 2024.

JUNSKI DEZERT

 



 

Šta novo izmisliti u jednom za sada najvrelijem, a tek početom junskom danu u kome skoro čitavog dana nema vode, neće biti vode.

Onda se izmišlja voćni osvežavajući dezert.






Najpre treba skuvati puding sa ukusom čokolade:

1 kesica pudinga do čokolade

3 kašike šećera

500 ml hladnog mleka

U 3 dezertne zdelice poređati sledeće:

U svaku zdelicu idu po 3 izlomljene piškote (potrebno jedno manje pakovanje piškota).

Preko piškota dodajem 3 vrste sveže ubranog voća u avliji:




očišćene marele(višnje)

crne ribizle

maline

A zatim sve do vrha zalijem pudingom od čokolade.

Na kraju, svaku zdelicu ukrasim po vrhu sa po jednom piškotom i sa malo posutih, a preostalih sveže ubranih malina.

Ohladiti pre služenja.

Prijatna druga užina!

 

Нема коментара:

Постави коментар