JUNSKI DEZERT
Šta novo izmisliti u jednom za sada najvrelijem, a tek
početom junskom danu u kome skoro čitavog dana nema vode, neće biti vode.
Onda se izmišlja voćni osvežavajući dezert.
Najpre treba skuvati puding sa ukusom čokolade:
1 kesica pudinga do čokolade
3 kašike šećera
500 ml hladnog mleka
U 3 dezertne zdelice poređati sledeće:
U svaku zdelicu idu po 3 izlomljene piškote (potrebno
jedno manje pakovanje piškota).
Preko piškota dodajem 3 vrste sveže ubranog voća u avliji:
očišćene marele(višnje)
crne ribizle
maline
A zatim sve do vrha zalijem pudingom od čokolade.
Na kraju, svaku zdelicu ukrasim po vrhu sa po jednom
piškotom i sa malo posutih, a preostalih sveže ubranih malina.
Ohladiti pre služenja.
Prijatna druga užina!
Коментари
Постави коментар