KUVANE PUNJENE PAPRIKE

 



Nabrane žute paprike babure očistiti od poklopaca, peteljki, semenki i onda pripremiti kašu ili nadev.

Posebno skuvati malo kineskog oblog pirinča (delimično, ne mora skroz)

Nadev ili kaša za ove prve ovogodišnje naše punjene paprike iz “Hirošime” priprema se dinstanjem sledećih sastojaka:

ulje

ljubičasti seckani luk

beli luk 

sitno sečena šargarepa (odmrznuti naš paketić iz zamrzivača)

juneće mleveno meso

sitna morska so

crni mleveni biber

vezica peršuna

vezica celera lišćara

Napunjene paprike zatvoriti sa po jednim tankim kružićem isečenim od mldaog krompira (najlepše jeste punjene paprike zatvoriti kolutićima svežeg paradajza, ali za sada mi čekamo da u “Hirošimi” sazri paradajz).

Paprike poređati u dublju šerpu, naliti vodom, malo posoliti, i skuvati lagano na tišoj vatri dok ne omekave paprike i krompir.

Servirati predivne paprike, a ne vodu, a ne zapršku, itd.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi