четвртак, 6. јун 2024.

KUVANE PUNJENE PAPRIKE

 



Nabrane žute paprike babure očistiti od poklopaca, peteljki, semenki i onda pripremiti kašu ili nadev.

Posebno skuvati malo kineskog oblog pirinča (delimično, ne mora skroz)

Nadev ili kaša za ove prve ovogodišnje naše punjene paprike iz “Hirošime” priprema se dinstanjem sledećih sastojaka:

ulje

ljubičasti seckani luk

beli luk 

sitno sečena šargarepa (odmrznuti naš paketić iz zamrzivača)

juneće mleveno meso

sitna morska so

crni mleveni biber

vezica peršuna

vezica celera lišćara

Napunjene paprike zatvoriti sa po jednim tankim kružićem isečenim od mldaog krompira (najlepše jeste punjene paprike zatvoriti kolutićima svežeg paradajza, ali za sada mi čekamo da u “Hirošimi” sazri paradajz).

Paprike poređati u dublju šerpu, naliti vodom, malo posoliti, i skuvati lagano na tišoj vatri dok ne omekave paprike i krompir.

Servirati predivne paprike, a ne vodu, a ne zapršku, itd.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар