KUVANE PUNJENE PAPRIKE
Nabrane žute paprike babure očistiti od poklopaca, peteljki, semenki i onda pripremiti kašu ili nadev.
Posebno skuvati malo kineskog oblog pirinča (delimično, ne mora skroz)
Nadev ili kaša za ove prve ovogodišnje naše punjene paprike iz “Hirošime” priprema se dinstanjem sledećih sastojaka:
ulje
ljubičasti seckani luk
beli luk
sitno sečena šargarepa (odmrznuti naš paketić iz zamrzivača)
juneće mleveno meso
sitna morska so
crni mleveni biber
vezica peršuna
vezica celera lišćara
Napunjene paprike zatvoriti sa po jednim tankim kružićem isečenim od mldaog krompira (najlepše jeste punjene paprike zatvoriti kolutićima svežeg paradajza, ali za sada mi čekamo da u “Hirošimi” sazri paradajz).
Paprike poređati u dublju šerpu, naliti vodom, malo posoliti, i skuvati lagano na tišoj vatri dok ne omekave paprike i krompir.
Servirati predivne paprike, a ne vodu, a ne zapršku, itd.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар