PIZZA BEZ KVASCA
Zamesiti podlogu ili testo za pizzu, a bez zere
kvasca na sledeći brz i lak način:
Umutiti:
1 celo jaje
U to dodati:
200 ml jogurta
80 ml ulja
½ kašičice sitne morske soli
1 prašak za pecivo
330 g brašna
Zamešenu lopticu testa pouljiti i ostaviti da odstoji
najmanje 10 minuta (ja sam imala pune ruke posla te sam ostavila testo i duže
od predviđenog desetominutnog roka, što je samo bolje, nikako gore).
Pleh za pečnje pouljiti, te uzeti lopticu i samo je
rukama rastanjiti.
A onda premazati podlogu mešavinom ulja i origana.
Zatim nafilovati i poređati po podlozi sledeće:
Kečap (još nemam u izobilju paradajza, a onda prelazim
na svoj domaći sos od čistog paradajza, a do tada malo mi kečapa neće škoditi)
liske tanko isečene šunke
kulen
rendani kačkavalj
suvi začin origano
Ispeći na 250 stepeni po C svega 10 minuta (pečem oko 6-7
minuta, a onda isključim rernu i ostavim da se peče još 4-3 minuta).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар