PIZZA BEZ KVASCA

 



 

Zamesiti podlogu ili testo za pizzu, a bez zere kvasca na sledeći brz i lak način:

Umutiti:




1 celo jaje

U to dodati:

200 ml jogurta

80 ml ulja

½ kašičice sitne morske soli

1 prašak za pecivo

330 g brašna




Zamešenu lopticu testa pouljiti i ostaviti da odstoji najmanje 10 minuta (ja sam imala pune ruke posla te sam ostavila testo i duže od predviđenog desetominutnog roka, što je samo bolje, nikako gore).




Pleh za pečnje pouljiti, te uzeti lopticu i samo je rukama rastanjiti. 

A onda premazati podlogu mešavinom ulja i origana.

Zatim nafilovati i poređati po podlozi sledeće:




Kečap (još nemam u izobilju paradajza, a onda prelazim na svoj domaći sos od čistog paradajza, a do tada malo mi kečapa neće škoditi)

liske tanko isečene šunke

kulen

rendani kačkavalj

suvi začin origano




Ispeći na 250 stepeni po C svega 10 minuta (pečem oko 6-7 minuta, a onda isključim rernu i ostavim da se peče još 4-3 minuta).

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi