POHOVANI ŽUTI CVETOVI TIKVICE

 



 

Nabrane jalove ili muške cvetove tikvice očistiti pri dnu i odstraniti im tučak.

Onda napraviti malo gušću masu u koju treba pre prženja ili pohovanja umočiti svaki žuti cvet.




Pomešati:

1 umućeno jaje

suvi začin origano

sitnu morsku so

vezicu peršuna

susam

mleko

brašno (pšenično belo meko)




Ispržiti na malo ulja sa obe strane žute cvetove.

Idealno ide uz feta sir.





Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi