ROLNICE SA SIROM bez kvasca
U vanglici umutiti ručno:
1 celo jaje
1 kašičicu sitne morske soli
200 ml jogurta
1 kašiku ulja
U to dodati:
350 g mekog brašna
½ praška za pecivo
Zamesiti testo, i odmah ga razvući, tanko u obliku pravougaonika,
te preseći na 3 veće duže trake.
Po rubu svake trake stavljati nadev, a nadev se priprema
mešavinom sledećih sastojaka:
slani kravlji sir (izgnječiti 4 male kriške sira)
naseći sveže lišće peršuna i celera
1 belance (žumanac sačuvati za premazivanje)
mleveni šareni biber
Kada se po rubu svake trake nanese ovaj nadev, onda se
urola u dugačke, a uske rolnice.
Dobijene rolnice iseći na manje komade.
Poređati u pleh obložen kolačarskim papirom.
Po vrhu premazati onim 1 umućenim žumancetom u koje
se doda samo malo ulja.
Onda posuti svaku premazanu rolnicu kimom.
Ispeći ravno 20 minuta na 200 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар