ŠPAGETI CARBONARA po original receptu iz 1954

 



 

Na malo ulja propržiti sitno izrendano par čena belog luka.

Zatim u to dodati na kockice iseckanu slaninu pančetu oko 200 g.

Uporedo skuvati željenu količinu špageta.

Zatim sve zajedno sjediniti:

proceđene špagete

preprženu slaninu pančetu i

2 umućena jajeta

Pravim količinu za 3 tanjira.




I na kraju, kad se sve izmeša, a jaja uprže,  narendati kocku kačkavalja i izmešati, te servirati vruće.

Ovo su moje prve carbonare i preukusne su, a naprave se nikad lakše i brže, te tako dok čekam svoj prvi čeri i paradajz, evo odličnog recepta starog 70 godina, kako napraviti špagete na još jedan omiljen način - carbonare.




Prijatno!

 

 

 

 


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi