петак, 14. јун 2024.

ŠTRUDLA BEZ KVASCA

 



 

Zamesiti testo za štrudlu, a bez kvasca od sledećih sastojaka:

Umutiti ručno:




1 celo jaje

1 kesica vanil šećera

7 kašika šećera

U to još dodati:

120 ml mleka

120 ml ulja




I onda sasuti:

3-4 šolje mekog brašna (postepeno) i

1 kesicu praška za pecivo

Mera za brašno je čaša od 200 ml; a ja sam sasula 3 cele šolje i malo od četvrte)

Odmah rastanjiti što tanje testo za štrudlu, te premazati džemom (koristim dve vrste džema - džem od višnje i džem od drena).

Urolati i položiti u pleh koji je obložen kolačarskim papirom.




Ispeći oko pola sata ili dok ne porumeni na 180 stepeni po C.

Hladno iseći i posuti po želji prah šećerom.

Prijatno!

 

 


Нема коментара:

Постави коментар