среда, 26. јун 2024.

UŠTIPCI OD TIKVICA

 



 

Oko  225 g tek sveže ubranih neoguljenih tikvica izrendati (može i do 300 g), jer ja pravim 1/3 mere, novog recepta, te da isprobam za večeru.




Izrendanu tikvicu dobro posoliti, jer posle više neću soliti, te promešati, zatim ostaviti najmanje 20 minuta da odstoji, a ja sam u nestrpljenju ostavila 15 minuta, što je sasvim dovoljno da sok od tikvica popusti onu svoju prepoznatljivu vodu.




U to neoceđeno, treba još dodati:




1 celo umućeno jaje

70 ml jogurta

½ kesice praška za pecivo

1 šolju (od 200 ml zapremine) punu brašna

1 čep jabukovog sirćeta




Izmešati testo i odmah vaditi kašikom i pržiti uštipke na laganoj vatri sa obe strane.




Preukusno i jednostavno, brzo, čak mnogo brže nego da se pohuje tikvica isečena na kriške.

Prijatno!


 

Нема коментара:

Постави коментар