UŠTIPCI OD TIKVICA
Oko 225 g tek sveže ubranih neoguljenih tikvica izrendati (može i do 300 g), jer ja pravim 1/3
mere, novog recepta, te da isprobam za večeru.
Izrendanu tikvicu dobro posoliti, jer posle više neću
soliti, te promešati, zatim ostaviti najmanje 20 minuta da odstoji, a ja sam u
nestrpljenju ostavila 15 minuta, što je sasvim dovoljno da sok od tikvica popusti
onu svoju prepoznatljivu vodu.
U to neoceđeno, treba još dodati:
1 celo umućeno jaje
70 ml jogurta
½ kesice praška za pecivo
1 šolju (od 200 ml zapremine) punu brašna
1 čep jabukovog sirćeta
Izmešati testo i odmah vaditi kašikom i pržiti uštipke
na laganoj vatri sa obe strane.
Preukusno i jednostavno, brzo, čak mnogo brže nego
da se pohuje tikvica isečena na kriške.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар