HUANITO TORTA- moja rođendanska
Prvo umutiti sledeće sastojke, te ispeći koricu ili
podlogu za Huanito tortu.
Mikserom umutiti:
6 belanaca i
prstohvat sitne morske soli
Zatim u to
postepeno još dodati:
6 kašika šećera
Potom dodati:
150 g mlevenih oraha
1 kašiku brašna i
1 kašiku kakao praha
Ispeći u većem pravougaonom plehu koji je obložen
kolačarskim papirom.
Ispečenu koricu izvaditi iz pleha, ohladiti tako bez
diranja 10 minuta, a onda oguliti papir i odmah koricu postaviti na dezertnu
tacnu.
Ono što dalje sledi jeste samo kuvanje i mućenje fila,
te više nema pečenja.
Prvo se skuva žuti fil na sledeći način.
Sasuti u dublju šerpu sledeće sastojke i skuvati
gust fil:
1 litar mleka
150 g šećera
4 pudinga od vanile
6 žumanaca
3 kašike brašna
Vruć i skuvan
fil podeliti odmah na 2 dela.
U prvi deo dodati 100 g crne čokolade za kuvanje i
izmešati dok se čokolada ne istopi.
U drugu polovinu žutog fila dodati 250 g mlevenih
oraha.
Posebno u manjoj vanglici izgnječiti:
250 g margarina i
100 g prah šećera
Polovinu ovog izgnječenog margarina dodati u čokoladni
fil, a polovinu u fil sa orasima.
Sve filove izmutiti mikserom da se dobro sjedine svi
ubačeni sastojci.
Ostaje još samo da se umuti i treći fil.
Umutiti:
300 g šlaga u prahu
500 ml hladne kisele vode (iz frižidera)
U to umućeno još dodati:
100 g mleka u prahu i
250 g mlevene plazme keksa
Na koricu ređati sve ove dobijene filove, ali ovim
redosledom:
Sav čokoladni fil namazati na ispečenu koricu.
Preko njega ide polovina umućenog fila sa plazmom.
Zatim se nanosi sav fil sa orasima.
I na kraju kao četvrti premaz dolazi preostala druga
polovina fila sa plazmom.
Tortu odmah ubacujem u frižider da se dobro ohladi, negde
do uveče, jer je pravim rano izjutra, a tek uveče imam nameru da je završim i
da dodam šlag na vrh, te napravim neki ukras u bojama.
A na kraju treba još na sve ovo samo dodati šlag,
kada se umuti mikserom:
200 g šlaga u prahu i
400 ml hladne kisele vode (iz frižidera).
Prijatno!
P.S. I, naravno, srećan mi rođendan 49!
Коментари
Постави коментар