уторак, 23. јул 2024.

HUANITO TORTA- moja rođendanska

 



 

Prvo umutiti sledeće sastojke, te ispeći koricu ili podlogu za Huanito tortu.

Mikserom umutiti:

6 belanaca i

prstohvat sitne morske soli

Zatim u  to postepeno još dodati:

6 kašika šećera

Potom dodati:

150 g mlevenih oraha

1 kašiku brašna i

1 kašiku kakao praha

Ispeći u većem pravougaonom plehu koji je obložen kolačarskim papirom.




Ispečenu koricu izvaditi iz pleha, ohladiti tako bez diranja 10 minuta, a onda oguliti papir i odmah koricu postaviti na dezertnu tacnu.

Ono što dalje sledi jeste samo kuvanje i mućenje fila, te više nema pečenja.




Prvo se skuva žuti fil na sledeći način.

Sasuti u dublju šerpu sledeće sastojke i skuvati gust fil:

1 litar mleka

150 g šećera

4 pudinga od vanile

6 žumanaca

3 kašike brašna

Vruć  i skuvan fil podeliti odmah na 2 dela.





U prvi deo dodati 100 g crne čokolade za kuvanje i izmešati dok se čokolada ne istopi.

U drugu polovinu žutog fila dodati 250 g mlevenih oraha.

Posebno u manjoj vanglici izgnječiti:

250 g margarina i

100 g prah šećera

Polovinu ovog izgnječenog margarina dodati u čokoladni fil,  a polovinu u fil sa orasima.

Sve filove izmutiti mikserom da se dobro sjedine svi ubačeni sastojci.




Ostaje još samo da se umuti i treći fil.

Umutiti:

300 g šlaga u prahu

500 ml hladne kisele vode (iz frižidera)

U to umućeno još dodati:

100 g mleka u prahu i

250 g mlevene plazme keksa

Na koricu ređati sve ove dobijene filove, ali ovim redosledom:

Sav čokoladni fil namazati na ispečenu koricu.

Preko njega ide polovina umućenog fila sa plazmom.

Zatim se nanosi sav fil sa orasima.

I na kraju kao četvrti premaz dolazi preostala druga polovina fila sa plazmom.

Tortu odmah ubacujem u frižider da se dobro ohladi, negde do uveče, jer je pravim rano izjutra, a tek uveče imam nameru da je završim i da dodam šlag na vrh, te napravim neki ukras u bojama.

A na kraju treba još na sve ovo samo dodati šlag, kada se umuti mikserom:

200 g šlaga u prahu i

400 ml hladne kisele vode (iz frižidera).

Prijatno!

P.S. I, naravno, srećan mi rođendan 49!

 


Нема коментара:

Постави коментар