JAFA KOLAČ - bez pečenja
Izlomiti na sitne komade 4 manja ili 2 veća pakovanja
piškota, a ukupno 400 g piškota.
Iscediti sok od 1 cele pomorandže i izrendati koru
od te iste, a jedne cele pomorandže.
Zatim u manjoj šerpi prokuvati kratko, ali samo dok
se ne istopli, sledeće:
200 ml mleka
100 g crne čokolade za kuvanje
5 kašika šećera
100 g margarina
Smaći sa ringle te u to sasuti sok i koru od
pomorandže.
Onda sve to sasuti u piškote, odmah izmešati, i od
dobijene mase napraviti podlogu u vatrostalnoj dubljoj činiji dimenzija 23x34
cm.
Potom skuvati žuti fil:
600 ml mleka
5 kašika šećera
2 kesice pudinga od vanile
Kada se to skuva, smaći sa ringle te u fil ubaciti
još i ovo, te izmutiti mikserom:
100 g margarina
100 g kisele pavlake
sok od ½ isceđene pomorandže
rendana kora od 1 cele pomorandže
Umućen fil ohladiti u frižideru 10 minuta.
Zatim polovinu žutog fila naneti preko podloge
kolača.
Onda poređati 300 g jafe ili 2 manja pakovanja od po
150 g, po vrhu žutog fila, okrenuvši čokoladni deo jafe u fil, tj. ka dole.
Preko naneti ostatak ili drugu polovinu žutog fila.
Potom umutiti 100 g šlaga u prahu sa hladnom kiselom
vodom i naneti preko vrh kolača.
Kolač ohladiti par sati u frižideru, a može se
načeti istog dana kada se i napravi.
Kolač je preidealan i preukusan, osvežavajući za
letnje vrućine, i što je najbolje – pravi se brzo i lako, a bez pečenja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар