среда, 17. јул 2024.

JAFA KOLAČ - bez pečenja

 



 

Izlomiti na sitne komade 4 manja ili 2 veća pakovanja piškota, a ukupno 400 g piškota.

Iscediti sok od 1 cele pomorandže i izrendati koru od te iste, a jedne cele pomorandže.




Zatim u manjoj šerpi prokuvati kratko, ali samo dok se ne istopli, sledeće:

200 ml mleka

100 g crne čokolade za kuvanje

5 kašika šećera

100 g margarina

Smaći sa ringle te u to sasuti sok i koru od pomorandže.

Onda sve to sasuti u piškote, odmah izmešati, i od dobijene mase napraviti podlogu u vatrostalnoj dubljoj činiji dimenzija 23x34 cm.




Potom skuvati žuti fil:

600 ml mleka

5 kašika šećera

2 kesice pudinga od vanile

Kada se to skuva, smaći sa ringle te u fil ubaciti još i ovo, te izmutiti mikserom:

100 g margarina

100 g kisele pavlake

sok od ½ isceđene pomorandže

rendana kora od 1 cele pomorandže

Umućen fil ohladiti u frižideru 10 minuta.

Zatim polovinu žutog fila naneti preko podloge kolača.




Onda poređati 300 g jafe ili 2 manja pakovanja od po 150 g, po vrhu žutog fila, okrenuvši čokoladni deo jafe u fil, tj. ka dole.

Preko naneti ostatak ili drugu polovinu žutog fila.

Potom umutiti 100 g šlaga u prahu sa hladnom kiselom vodom i naneti preko vrh kolača.

Kolač ohladiti par sati u frižideru, a može se načeti istog dana kada se i napravi.

Kolač je preidealan i preukusan, osvežavajući za letnje vrućine, i što je najbolje – pravi se brzo i lako, a bez pečenja.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар