KOLAČ SA BRESKVOM – rođendanski
Umutiti koricu mikserom, a od sledećih sastojaka:
4 cela jajeta
150 g šećera
1 kesica vanil šećera
Zatim u to dodati:
200 ml mleka
150 ml ulja
Potom sasuti suve sastojke i izmutiti samo ručno:
250 g brašna
12 g ili 1 kesica praška za pecivo
Pleh dimenzija 25x40cm pouljiti i pobrašnjaviti, te
u njega sasuti umućenu masu i ispeći na 200-190 stepeni biskvit oko 20-ak
minuta.
Ispečen i samo 5 minuta prohlađen kolač izbockasti
drvenom čačkalicom i preliti sa 400 ml hladnog mleka.
Umutiti posebno:
500 ml tečne slatke pavlake
180 ml kisele pavlake ili 1 čašu od 180 g
Kada se to umuti ubaciti 470 g oguljenih i sitno
isečenih breskvi.
A kada se nanese sav fil preko kolača, onda se
samelje nekoliko komada keksa petita i tim mlevenim keksom pospe kolač po vrhu.
Ohladiti do sutradan kolač u frižideru.
Prijatno i srećan rođendan 75!
Коментари
Постави коментар