недеља, 14. јул 2024.

KOLAČ SA BRESKVOM – rođendanski

  



Umutiti koricu mikserom, a od sledećih sastojaka:

4 cela jajeta

150 g šećera

1 kesica vanil šećera

Zatim u to dodati:

200 ml mleka

150 ml ulja

Potom sasuti suve sastojke i izmutiti samo ručno:

250 g brašna

12 g ili 1 kesica praška za pecivo

Pleh dimenzija 25x40cm pouljiti i pobrašnjaviti, te u njega sasuti umućenu masu i ispeći na 200-190 stepeni biskvit oko 20-ak minuta.

Ispečen i samo 5 minuta prohlađen kolač izbockasti drvenom čačkalicom i preliti sa 400 ml hladnog mleka.

Umutiti posebno:

500 ml tečne slatke pavlake

180 ml kisele pavlake ili 1 čašu od 180 g

Kada se to umuti ubaciti 470 g oguljenih i sitno isečenih breskvi.




A kada se nanese sav fil preko kolača, onda se samelje nekoliko komada keksa petita i tim mlevenim keksom pospe kolač po vrhu.

Ohladiti do sutradan kolač u frižideru.

Prijatno i srećan rođendan 75!

 

Нема коментара:

Постави коментар