уторак, 23. јул 2024.

POHOVANE PALAČINKE sa dva različita nadeva

 



 

Potrebno je prvo zamesiti palačinke, a onda ih ispeći sa obe strane. Ja nisam podmesila palačinke, niti sam ih ispekla, to je danas za mene unapred uradila i pripremila moja divna Mama, kojoj hvala.

Dalje što sledi izgleda ovako:

Svaki ispečeni palačinak pre pohovanja premazati filom ili nadevom po želji, a danas na rođendanskom meniju letnje kuhinjice dva različita nadeva.




Prvu turu palačinaka premazujem ovako:

Sloj i to deblji i obilatiji sloj kečapa.

Pri dnu palačinke poređa se dobar sloj tanko isečene šunke.

Sve se pospe sa dosta rendanog kačkavalja.

Onda se urola palačinka u sarmicu ili valjčić tako da se preklopi sa obe strane da ništa ne iscuri.




Dalje pripremam i premazujem palačinke na drugi način:

Svaki palačinak premazati  kiselom pavlakom.

Pri dnu poređati pečenicu ili kare.

Posuti kačkavaljem.

Urolati.

Ovako su palačinke spremne za pohovanje.

Ali, pre pohovanja palačinke se još moraju uvaljati u sledeće sastojke i to ovim redosledom:

Svaku urolanu palačinku pokvasiti vodom svuda.

Onda je uvaljati u brašno.

Zatim je uvaljati u 3 umućena jajeta.

I na kraju u prezlu.




Teko ovako pripremljene palačinke treba ispohovati na jačoj vatri (peći na 2,5 od 3) sa obe strane dok ne porumene,  što traje relativno jako kratko.

Ispohovano poređati na ubrus.

Služiti vruće ili hladno, ne zna se kada je lepše.

Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар