POHOVANE PALAČINKE sa dva različita nadeva
Potrebno je prvo zamesiti palačinke, a onda ih
ispeći sa obe strane. Ja nisam podmesila palačinke, niti sam ih ispekla, to je
danas za mene unapred uradila i pripremila moja divna Mama, kojoj hvala.
Dalje što sledi izgleda ovako:
Svaki ispečeni palačinak pre pohovanja premazati filom
ili nadevom po želji, a danas na rođendanskom meniju letnje kuhinjice dva
različita nadeva.
Prvu turu palačinaka premazujem ovako:
Sloj i to deblji i obilatiji sloj kečapa.
Pri dnu palačinke poređa se dobar sloj tanko isečene
šunke.
Sve se pospe sa dosta rendanog kačkavalja.
Onda se urola palačinka u sarmicu ili valjčić tako da
se preklopi sa obe strane da ništa ne iscuri.
Dalje pripremam i premazujem palačinke na drugi
način:
Svaki palačinak premazati kiselom pavlakom.
Pri dnu poređati pečenicu ili kare.
Posuti kačkavaljem.
Urolati.
Ovako su palačinke spremne za pohovanje.
Ali, pre pohovanja palačinke se još moraju uvaljati
u sledeće sastojke i to ovim redosledom:
Svaku urolanu palačinku pokvasiti vodom svuda.
Onda je uvaljati u brašno.
Zatim je uvaljati u 3 umućena jajeta.
I na kraju u prezlu.
Teko ovako pripremljene palačinke treba ispohovati
na jačoj vatri (peći na 2,5 od 3) sa obe strane dok ne porumene, što traje relativno jako kratko.
Ispohovano poređati na ubrus.
Služiti vruće ili hladno, ne zna se kada je lepše.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар