TART SA MALINAMA
Zamesiti testo za tart od sledećih sastojaka:
200 g brašna (meko tip 400)
50 g šećera
1 kesica vanil šećera
1 jaje
80 g omekavljenog, a sitno isečenog margarina
Testo rastanjiti u pleh za tart, ali ja nisam to
radila u plehu za tart, već ovako:
Stavim kolačarski papir u jedan veći pleh od rerne,
a preko njega obruč od pleha kome je otključano dno.
I onda fino rukama rastanjim testo do ivica obruča.
Kada se testo rastanji onda se dobro pre pečenja
izbocka viljuškom, te ispeče 20-ak minuta
na 180 stepeni po C.
Ispečen tart oslobodim kolačarskog papira, te
položim na dezertnu tacnu i ponovo vratim obruč koji ostaje do sutradan.
Dok se testo peče skuvam maline ili crveni preliv
koji odmah dolazi na vruć tek ispečen tart.
Prokuvati:
250 g zamrznutih malina i
4 kašike šećera
Kuvam kratko dok maline ne omekave.
Onda razmutim sledeće:
1 kašiku gustina i
2 kašike vode
I onda to saspem u maline i ukuvam kratko dok se sve
ne zgusne.
Preliv od malina prelijem na tek ispečenu podlogu za
tart.
Ostavim da se sve dobro ohladi u frižideru.
Zatim pravim beli preliv od bele čokolade.
Rastopiti:
200 g bele čokolade za kuvanje i
100 ml tečne slatke pavlake (ostaje mi viška 100 m,
jer imam pakovanje od 200 ml i to posle iskoristim za dekoraciju, kada to umutim
kao šlag)
Kada se rastopi bela čokolada i tečna slatka pavlaka
onda se sve to dobro ohladi.
U to hladno doda se potom 200 g krem sira i sve se
mikserom umuti u fini krem.
Onda se preko ohlađenih malina nanese sav beli sloj
od bele čokolade.
Ostaje još dekoracija:
Prepečem na suvo u tiganju malo semenki bundeve
golice, a onda to sitno sameljem u seckalici i pospem svuda po tartu, a zatim sa
onom umućenom slatkom pavlakom viška, a pomoću šprica za tulumbe napravim malo
šlagastih ukrasa po vrhu tarta.
Tart do sutradan ohladiti u frižideru, skinuti obruč,
te iseći, onda poslužiti.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар