уторак, 2. јул 2024.

TART SA MALINAMA

 



 

Zamesiti testo za tart od sledećih sastojaka:

200 g brašna (meko tip 400)

50 g šećera

1 kesica vanil šećera

1 jaje

80 g omekavljenog, a sitno isečenog margarina

Testo rastanjiti u pleh za tart, ali ja nisam to radila u plehu za tart, već ovako:

Stavim kolačarski papir u jedan veći pleh od rerne, a preko njega obruč od pleha kome je otključano dno.

I onda fino rukama rastanjim testo do ivica obruča.




Kada se testo rastanji onda se dobro pre pečenja izbocka viljuškom, te ispeče 20-ak  minuta na 180 stepeni po C.

Ispečen tart oslobodim kolačarskog papira, te položim na dezertnu tacnu i ponovo vratim obruč koji ostaje do sutradan.

Dok se testo peče skuvam maline ili crveni preliv koji odmah dolazi na vruć tek ispečen tart.




Prokuvati:

250 g zamrznutih malina i

4 kašike šećera

Kuvam kratko dok maline ne omekave.

Onda razmutim sledeće:

1 kašiku gustina i

2 kašike vode

I onda to saspem u maline i ukuvam kratko dok se sve ne zgusne.

Preliv od malina prelijem na tek ispečenu podlogu za tart.

Ostavim da se sve dobro ohladi u frižideru.

Zatim pravim beli preliv od bele čokolade.




Rastopiti:

200 g bele čokolade za kuvanje i

100 ml tečne slatke pavlake (ostaje mi viška 100 m, jer imam pakovanje od 200 ml i to posle iskoristim za dekoraciju, kada to umutim kao šlag)

Kada se rastopi bela čokolada i tečna slatka pavlaka onda se sve to dobro ohladi.

U to hladno doda se potom 200 g krem sira i sve se mikserom umuti u fini krem.

Onda se preko ohlađenih malina nanese sav beli sloj od bele čokolade.

Ostaje još dekoracija:

Prepečem na suvo u tiganju malo semenki bundeve golice, a onda to sitno sameljem u seckalici i pospem svuda po tartu, a zatim sa onom umućenom slatkom pavlakom viška, a pomoću šprica za tulumbe napravim malo šlagastih ukrasa po vrhu tarta.

Tart do sutradan ohladiti u frižideru, skinuti obruč, te iseći, onda poslužiti.

Prijatno!

  

Нема коментара:

Постави коментар