ZAPEČENE PALAČINKE SA PUDINGOM OD VANILE



 

Zamesiti masu za palačinke od sledećih sastojaka, te ispeći 7 većih palačinaka:




250 ml mlake vode

150 ml hladnog mleka

150 g brašna

2 jajeta

1 keisca vanil šećera

Skuvati zatim puding od vanile:

2 pudinga sa ukusom vanile

1 litar mleka

6 kašika šećera

1 kašičica cimeta (oboji puding te deluje kao da je karamela, a daje fantastičan ukus)





Ispečene palačinke po sredini premazati crvenim džemom (koristim džem od marela ili višanja, ili pak neki drugi džem po želji).

Preliti preko džema 1-2 kašike pudinga.




Urolati svaki nafilovan palačinak  kao sarmicu, i obavezno pre rolanja preklopiti i bočne strane.

Savijene palačinke ređati u vatrostalnu elipsastu činiju.

Zatim po vrhu zaliti sve poređene palačinke sa preostalim pudingom.

Po vhu posuti sa što više isečenih badema.




Zapeći na 200-210 stepni po C oko 15 minuta (ja sam pekla 20 minuta).





Lepše, a zapečene palačinke još nisam jela, a poenta je da se nečne hladno, kad se dobro ohladi i stegne, a na tacni deluje bolje od svake torte, i plus napravi se olako i brzo.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi