ZAPEČENE PALAČINKE SA PUDINGOM OD VANILE
Zamesiti masu za palačinke od sledećih sastojaka, te
ispeći 7 većih palačinaka:
250 ml mlake vode
150 ml hladnog mleka
150 g brašna
2 jajeta
1 keisca vanil šećera
Skuvati zatim puding od vanile:
2 pudinga sa ukusom vanile
1 litar mleka
6 kašika šećera
1 kašičica cimeta (oboji puding te deluje kao da je
karamela, a daje fantastičan ukus)
Ispečene palačinke po sredini premazati crvenim džemom
(koristim džem od marela ili višanja, ili pak neki drugi džem po želji).
Preliti preko džema 1-2 kašike pudinga.
Urolati svaki nafilovan palačinak kao sarmicu, i obavezno pre rolanja preklopiti
i bočne strane.
Savijene palačinke ređati u vatrostalnu elipsastu
činiju.
Zatim po vrhu zaliti sve poređene palačinke sa preostalim
pudingom.
Po vhu posuti sa što više isečenih badema.
Zapeći na 200-210 stepni po C oko 15 minuta (ja sam
pekla 20 minuta).
Lepše, a zapečene palačinke još nisam jela, a poenta
je da se nečne hladno, kad se dobro ohladi i stegne, a na tacni deluje bolje od
svake torte, i plus napravi se olako i brzo.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар