DANSKI PUDING
U šerpu ubaciti:
120 g oblog kineskog pirinča
500 ml mleka i 300 ml vode (ili 800 ml mleka, ja
ekonomišem pa malo više štedim na mleku)
Kuvati na laganoj vatri dok se ne skuva pirinač kao
za gušću sutliju.
U to još, negde na polovini kuvanja dodati:
50 g šećera i
1 kesicu vanil šećera
Skuvani puding (tj. sutliju) dobro ohladiti.
Kada se sutlija ohladi u to potom još dodati:
200 ml umućene slatke pavlake (može i 250 ml)
100 g samlevenog, ali oljuštenog badema (bedem pre
mlevenja treba potopiti u vruću vodu, a ond ga očistiti od opne)
Sve izmešati i razasuti u 6 dezertnih činija.
Zatim skuvati voćni crveni preliv od malina (može od
višanja ili nekog drugog šumskog voća):
400 g smrznutih malina
2 kašike šećera
1 kesica vanil šećera
1 kašika oštrog brašna
100 ml vode
Preko pudinga nasuti ohlađen crveni preliv.
Po vrhu ukrasiti sa iseckanim, ali oguljenim bademima
takođe.
Ohladiti dobro do posluženja u frižideru i servirati
raslađeno.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар