уторак, 13. август 2024.

DANSKI PUDING

 



 

U šerpu ubaciti:




120 g oblog kineskog pirinča

500 ml mleka i 300 ml vode (ili 800 ml mleka, ja ekonomišem pa malo više štedim na mleku)




Kuvati na laganoj vatri dok se ne skuva pirinač kao za gušću sutliju.

U to još, negde na polovini kuvanja dodati:




50 g šećera i

1 kesicu vanil šećera

Skuvani puding (tj. sutliju) dobro ohladiti.




Kada se sutlija ohladi u to potom još dodati:

200 ml umućene slatke pavlake (može i 250 ml)

100 g samlevenog, ali oljuštenog badema (bedem pre mlevenja treba potopiti u vruću vodu, a ond ga očistiti od opne)





Sve izmešati i razasuti u 6 dezertnih činija.

Zatim skuvati voćni crveni preliv od malina (može od višanja ili nekog drugog šumskog voća):

400 g smrznutih malina

2 kašike šećera

1 kesica vanil šećera

1 kašika oštrog brašna

100 ml vode

Preko pudinga nasuti ohlađen crveni preliv.




Po vrhu ukrasiti sa iseckanim, ali oguljenim bademima takođe.

Ohladiti dobro do posluženja u frižideru i servirati raslađeno.




Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар