HELJDINE PALAČINKE - najnovija verzija

 



 

Umutiti masu za palačinke od sledećih sastojaka:

1-2 jajeta

1 šolja mleka

2-3 šolje kisele vode

malo ulja

heljdino brašno (mešavina heljdinog brašna i belog pšeničnog, u odnosu 2:1)

Zamesiti masu kao i za svake druge palačinke, a nešto ređe, i onda ispeći sa obe strane u većem tiganju.

Pečeno filovati po želji: kajmak ili džem, krem i plazma, samo krem, itd.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi