петак, 23. август 2024.

HELJDOPITA na moj način

 



 

Zamesiti masu te od nje ispeći palačinke:

1 jaje

sitna morska so

gotova mešavina heljdinog i belog pšeničnog brašna

hladna voda

Od ove mase ispadne 8 velikih palačinaka, a za heljdopitu utrošeno 5 komada.





Zatim napraviti nadev za heljdopitu od ovih sastojaka:

2 jajeta

komad fete sira (izgnječiti viljuškom)

isečena blanširana blitva (iz zamrzivača, dve kesice)

maslinovo ulje

čaša jogurta

½ kesice praška za pecivo






Okruglu tepsiju veličine velikog ispečenog palačinka samo pouljiti, a onda u nju ređati naizmenično jedna palačinka, zatim red fila, tako da se na kraju sve završi premazanim filom.

Po vrhu posuti susamom.





Iseći na 4 dela heljdopitu, na 4 četvrtine ili sitnije pre pečenja.

Ispeći na 200 stepeni po C oko pola sata.

Prijatno!

 


 

Нема коментара:

Постави коментар