HELJDOPITA na moj način
Zamesiti masu te od nje ispeći palačinke:
1 jaje
sitna morska so
gotova mešavina heljdinog i belog pšeničnog brašna
hladna voda
Od ove mase ispadne 8 velikih palačinaka, a za
heljdopitu utrošeno 5 komada.
Zatim napraviti nadev za heljdopitu od ovih sastojaka:
2 jajeta
komad fete sira (izgnječiti viljuškom)
isečena blanširana blitva (iz zamrzivača, dve kesice)
maslinovo ulje
čaša jogurta
½ kesice praška za pecivo
Okruglu tepsiju veličine velikog ispečenog palačinka
samo pouljiti, a onda u nju ređati naizmenično jedna palačinka, zatim red fila,
tako da se na kraju sve završi premazanim filom.
Po vrhu posuti susamom.
Iseći na 4 dela heljdopitu, na 4 četvrtine ili sitnije
pre pečenja.
Ispeći na 200 stepeni po C oko pola sata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар