MAFINI OD KROMPIRA I BLITVE – novitet
Nešto, novo, i izmišljeno, a za ručak presavršeno:
Potrebno je najpre obariti neoguljen krompir, a onda ga skuvanog oguliti (hvala mami, jer mi je skuvala i ogulila krompir).
U pleh za velike mafine poređati velike korpice, a meni
je ispalo 9 mafina.
U svaku korpicu sasuti skuvani krompir, i samo malo
posoliti.
Onda dnom manje staklene čaše pritisnuti krompir, i
oformiti podlogu.
Prepržiti na malo ulja kesu zamrznute blitve i sečeni
crni luk, i samo posoliti i pobiberiti.
Onda blitvu naneti na podlogu od krompira.
Kada se prohladi blitva, u svaku korpicu dodati po 2 kašičice kisele pavlake, i na samom kraju po vrhu svaki mafin posuti sa mlevenim šerenim biberom.
Zapeći u rerni na 200 stepeni po C samo dok pavlaka
ne porumeni.
Ispečeno povaditi iz korpica.
Može se podloga od skuvanih krompira nadevati nečim
drugim, ali otom potom, jer ko zna šta jednom još mogu gastro novo sve da isprobam.
I naravno za mojim astalom se uveka nađe neki
palamudator, bar jedno kome moj presavršen specijalite dana nije po volji, da
je toliko mrsko sve na prvi zalogaj, ali samo palamudatorima.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар