PRHKI KOLAČ SA ŠLJIVAMA
Uzeti 500 g očišćenih, a svežih šljiva (ja sam 600 g)
te sitno ih iseći nožem, a onda dodati 5 kašika šećera, izmešati i ostaviti 4
sata na sobnoj temperaturi da pusti sok (ja sam držala duplo kraće, samo 2 sata
i postigla sam dobar efekat popuštanja voćnog soka).
Zatim zamesiti testo ili podlogu za ovaj predivan
letnji kolač, a to je tipično testo za
izradu tarta.
Dakle, zamesiti sledeće sastojke:
100 g omekavljenog margarina
1 celo jaje
3 kašike šećera
prstohvat soli
220-230 g mekog brašna
Zamešeno testo staviti u kesu od zamrzivača i ostaviti
1 sat da se ohladi (odmori).
Uzeti vatrostalnu staklenu činiju dimenzija 20x30 cm
(moja činija malo veća, zato je moj kolač malo veći, a tanji - 22x34 cm), i rukom
po dnu rastanjiti testo ili oformiti podlogu za ovaj super kolač.
Po isteku 4 sata (ili 2 sata u mom slučaju) u šljive
još sasuti:
1 vanil šećer i
1 puding sa ukusom vanile
Sve izmešati i odmah sasuti na podlogu kolača.
Ispeći kolač oko 30-35 minuta na 180 stepeni po C.
Umutiti 200 g šlaga u prahu sa hladnom kiselom vodom
i naneti šlag preko dobro prohlađenog kolača.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар