SATARAŠ SA PERIMA PRAZILUKA - posno
U veliku šerpu sa poklopcem nasuti malo ulja, onda u
nju naseći što više povrća:
isečene paprike babure (žute i narandžaste)
isečene paprike šilje(žute, zelene, crvene)
(ove godine paprike su raznih boja i nijansi u “Hirošimi”,
a nikad lepše, nikad slađe, a zbog prevelike količne sunca, at akav je i paradajz
sladak kao med)
Zatim još naseći:
pregršt sveže ubranih pera sa luka praziluka
poveću činiju isečenog (ispolutanog) čeri paradajza
Začiniti sve dodavanjem:
sitne morske soli
aleve horgoške paprike i
crnog mlevenog bibera
Dinstati poklopljeno uz povremeno mešanje dok svo
povrće ne omekavi.
Za sutra treba spremiti posni ručak i to dan unapred,
te malo više odahnuti od šporeta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар