недеља, 18. август 2024.

SATARAŠ SA PERIMA PRAZILUKA - posno

 



 

U veliku šerpu sa poklopcem nasuti malo ulja, onda u nju naseći što više povrća:

isečene paprike babure (žute i narandžaste)

isečene paprike šilje(žute, zelene, crvene)

(ove godine paprike su raznih boja i nijansi u “Hirošimi”, a nikad lepše, nikad slađe, a zbog prevelike količne sunca, at akav je i paradajz sladak kao med)

Zatim još naseći:

pregršt sveže ubranih pera sa luka praziluka

poveću činiju isečenog (ispolutanog) čeri paradajza

Začiniti sve dodavanjem:

sitne morske soli

aleve horgoške paprike i

crnog mlevenog bibera

Dinstati poklopljeno uz povremeno mešanje dok svo povrće ne omekavi.

Za sutra treba spremiti posni ručak i to dan unapred, te malo više odahnuti od šporeta.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар