петак, 9. август 2024.

SLANE ŠTANGLICE – novo

 



 

Ovo je još lepše, još mekše (nema belanaca u testu) i još jednostavnije – kako napraviti brze štanglice bez čekanja i kvasca.

Zmesiti testo od sledećih sastojaka:

2 žumanceta

1,5 kašičica sitne morske soli

1 čaša kisele pavlake (zapremine 180 g)

250g omekavljenog margarina

1 kesica praška za pecivo

500 g oštrog brašna




Odmah razvući pravougaono testo, da bude tanje, a onda ga premazati sa 1 žumancetom i posuti sa što više susama, pa tek onda iseći uske štanglice.

Poređati u pleh obloženo kolačarskim papirom.

Ispeći na 200 stepeni po C oko 15-20 minuta.

Prijatno!




Ohlađeno se može zamrznuti, i dobro dođe za neki izlet ili putovanje.

 


 

Нема коментара:

Постави коментар