SLANI MAFINI SA JUNETINOM




Zamesiti žutu masu (testo, podlogu) za slane mafine od sledećih sastojaka:

4 jajeta

2 šolje brašna (belo pšenično, meko, tip 400)

1 šolja ulja (može i manje)

malo sitne morske soli

1 čaša od 180 ml zapremine jogurta

1 prašak za pecivo




Posebno prepržiti mleveno juneće meso sa crnim lukom, te začiniti biberom i sečenim svežim lišćem peršuna (meso pre posipanja prohladiti).




Pleh za pečenje mafina (potreba su 2 pleha od 12 velikih mafina) obložiti većim papirnim korpicama.

U svaku korpicu razliti po 2-3 kašike umućene žute smese.

U svaku potom nasuti mleveno, a prohlađeno preprženo meso.

Na kraju sve preliti umućenom kiselom pavlakomi jajetom (i plus malo posoliti).




Zapeći na 200 stepeni po C.

Peći dok ne porumeni.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi