SLANI MAFINI SA JUNETINOM
Zamesiti žutu masu (testo, podlogu) za slane mafine
od sledećih sastojaka:
4 jajeta
2 šolje brašna (belo pšenično, meko, tip 400)
1 šolja ulja (može i manje)
malo sitne morske soli
1 čaša od 180 ml zapremine jogurta
1 prašak za pecivo
Posebno prepržiti mleveno juneće meso sa crnim
lukom, te začiniti biberom i sečenim svežim lišćem peršuna (meso pre posipanja
prohladiti).
Pleh za pečenje mafina (potreba su 2 pleha od 12
velikih mafina) obložiti većim papirnim korpicama.
U svaku korpicu razliti po 2-3 kašike umućene žute
smese.
U svaku potom nasuti mleveno, a prohlađeno preprženo
meso.
Na kraju sve preliti umućenom kiselom pavlakomi jajetom
(i plus malo posoliti).
Zapeći na 200 stepeni po C.
Peći dok ne porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар