понедељак, 5. август 2024.

SLANI MAFINI SA JUNETINOM




Zamesiti žutu masu (testo, podlogu) za slane mafine od sledećih sastojaka:

4 jajeta

2 šolje brašna (belo pšenično, meko, tip 400)

1 šolja ulja (može i manje)

malo sitne morske soli

1 čaša od 180 ml zapremine jogurta

1 prašak za pecivo




Posebno prepržiti mleveno juneće meso sa crnim lukom, te začiniti biberom i sečenim svežim lišćem peršuna (meso pre posipanja prohladiti).




Pleh za pečenje mafina (potreba su 2 pleha od 12 velikih mafina) obložiti većim papirnim korpicama.

U svaku korpicu razliti po 2-3 kašike umućene žute smese.

U svaku potom nasuti mleveno, a prohlađeno preprženo meso.

Na kraju sve preliti umućenom kiselom pavlakomi jajetom (i plus malo posoliti).




Zapeći na 200 stepeni po C.

Peći dok ne porumeni.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар