SPANAKOPITA sa gotovim korama

 



 

Na maslinovm ulju propržiti kratko, oko 10-ak minuta:

isečeni crni luk i

zamrznuti spanać

Sve preprženo dobro procediti, te u to prohlađeno još dodati:

2 vezice peršuna

2 vezice mirođije

300 g sira fete

sitnu morsku so

šareni mleveni biber

suvi začin origano

Tepsiju ili pleh podmazati maslinovim uljem, te naslagati jednu preko druge ukupno 3 gotove kore za pite i baklave, a svaku koru posebno premazati maslinovim uljem.

Nakon treće kore sručiti sav nadev i po vrhu ponovo poređati još 3 gotove kore za pitu, i ponovo svaku koru posebno premazivati maslinovim uljem.

Na kraju složenu spanakopitu po vrhu takođe premazati maslinovim uljem.

Pre pečenja spanakopitu iseći na željene komade.




Ispeći na 180 stepeni po C oko 40-ak minuta.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi