SPANAKOPITA sa gotovim korama
Na maslinovm ulju propržiti kratko, oko 10-ak minuta:
isečeni crni luk i
zamrznuti spanać
Sve preprženo dobro procediti, te u to prohlađeno
još dodati:
2 vezice peršuna
2 vezice mirođije
300 g sira fete
sitnu morsku so
šareni mleveni biber
suvi začin origano
Tepsiju ili pleh podmazati maslinovim uljem, te
naslagati jednu preko druge ukupno 3 gotove kore za pite i baklave, a svaku koru
posebno premazati maslinovim uljem.
Nakon treće kore sručiti sav nadev i po vrhu ponovo
poređati još 3 gotove kore za pitu, i ponovo svaku koru posebno premazivati maslinovim
uljem.
Na kraju složenu spanakopitu po vrhu takođe
premazati maslinovim uljem.
Pre pečenja spanakopitu iseći na željene komade.
Ispeći na 180 stepeni po C oko 40-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар