ŠTRUDLICE BEZ KVASCA
Zamesiti glatko testo za štrudlice od sledećih sastojaka:
2 jajeta
1 mala kafena šoljica šećera (mera treba da bude
šoljica od 75 ml, ali ja sam posegnula za nešto većom šoljicom od čak 125 ml,
pa su mi ispala dva prepuna najveća pleha štrudlica, a potrošila sam samo više brašna
nego što u receptu piše)
2 kesice vanil šećera
2 šoljice biljnog ulja
2 šoljice mleka
1 kesica praška za pecivo
550 g pšeničnog brašna (ja sam dodala još više nego što piše)
Testo odmah razvući preko silikonske podloge, ali što
tanje oko 2 mm, a onda iseći dugačke trake širine 8 cm.
Po sredini svake trake naneti deblji sloj džema i to
što gušćeg uz pomoć šprica za tulumbe.
Pošto koristim džem od smoke, a on je malo ređi, samlela
sam oko 250 g keksa petita (nisam sve potrošila) i pomešala sa džemom i tako da
zgusnula.
Kada se nanese džem urolati uske rolnice, a onda svaku
iseći na male štrudlice i poređati preko kolačarskog papiea u najveći pleh od pleh.
Peći na 190-180 stepeni po C oko 20-25 minuta.
Pečeno i ohlađeno pre serviranja može da se pospe
prah šećerom mada i ne mora.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар